Tårer for Tippeligaen

SANDEFJORD (Dagbladet): Da seieren var klar, kom gledestårene. - Nå tror jeg på opprykk til Tippeligaen. Det er ingen grunn til at vi skal sprekke, jublet Sandefjord-trener Tom Nordlie etter gårsdagens drama på Storstadion.

Etter halvspilt serie ligger Sandefjord an til opprykk, ett poeng bak serieleder Tromsø. Sist Sandefjord spilte i den øverste divisjonen, var i 1965. Siste Vestfold-lag i toppserien var Eik i 1985.

- På stillingen 2- 2 vurderte jeg et øyeblikk å legge fem mann bak, og gå for ett poeng. I stedet fortsatte vi å angripe, være offensive og spille gøyal fotball. Da Jan Fredrik Bjørntvedt headet inn seiersmålet på overtid, greide jeg ikke å holde tårene tilbake. Jeg var både glad og stolt på én gang, sier Nordlie til Dagbladet.

To minutter på overtid la backen Thomas Eftedal et frispark rett på panna til 1,94 meter høye Jan Fredrik Bjørntvedt.

Stor stemning

Da ballen satt i nettet, eksploderte det formelig blant de nesten fire tusen på tribunene. Sekunder seinere tonet «We are the Champions» over anlegget.

- For to år siden ble jeg toppscorer på laget, som back. I år hadde jeg bare scoret én gang før seiersmålet i går, mot Haugesund. Jeg gikk i været på det innøvde frisparket, skapte kaos inne i feltet og kom sidelengs mot ballen. Buen var perfekt, det var bare å styre den inn i det lengste hjørnet, sier matchvinner Bjørntvedt etter seieren.

Sjokkåpning

I likhet med trener Nordlie mener han Sandefjord er gode nok for opprykk til Tippeligaen.

- Før sesongen var målet vårt å bli blant de seks beste. Nå tror jeg på opprykk. Tom Nordlie får ut det beste i oss. Han er også flink til å holde rett fokus, sier Bjørntvedt.

Sandefjord sjokkåpnet, og ledet 2- 0 etter bare 12 minutter. Jon Midttun Lie satte inn 1- 0 på pasning fra Jørgen Jalland, før Hjalmar Johansen headet inn en corner fra Geir Ludvik Fevang. I mellomtida hadde lagkaptein Tom Helge Jacobsen brent en kjempesjanse fra kloss hold.

- Vi burde hatt 3- 0, og fortsatte å male videre. I stedet fikk vi ett mål mot oss bare sekunder etter at vi skulle hatt straffespark. Tromsøs utligningsmål til 2- 2 var ei keepertabbe, for øvrig Espen Bugge Pettersens første miss i år. Vi spilte kraftkrevende fotball, men hadde likevel krefter nok til å avgjøre. Det er jeg stolt av at gutta greide, sier en glad trener Tom Nordlie.

Mens Tromsø har et budsjett på 32 millioner kroner, er Sandefjord sitt på åtte millioner.

Fokus på eget lag

- Selv om Tromsø har fire ganger så mye å rutte med, har vi fått et verdig sportslig opplegg. Med unntak av tre spillere (Hjalmar Johansen, Frode Fredriksen og Magne Sturød) er samtlige fra Vestfold. Gjennomsnittsalderen på laget er 23 år, forteller Nordlie.

Treneren strålte etter at Sandefjord som første klubb greide å slå Tromsø i årets 1. divisjon.

- På spillemøtet før kampen brukte vi ikke én kalori på å snakke om Tromsø. Det eneste vi fokuserte på, var å fjerne alle begrensninger og ta ut potensialet i vårt lag, sier Tom Nordlie.

SIKTER MOT TOPPEN: Da seieren var i boks, kom tårene hos Tom Nordlie, som tror på plass i Tippeligaen. - Før kampen brukte vi ikke én kalori på å snakke om Tromsø, sier Nordlie. Han fokuserer på sitt eget lag - og det gir gode resultater.
HYLLES: Tom Nordlie er alles helt i Sandefjord. Her er det Martin Bratvold som kysser treneren.