Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Tårer. Og en klovn.»

Se hva engelsk presse skriver etter kvartfinale-exiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Engelsk presse er sjelden nådige når nasjonens fotballstolthet ikke innfrir de enorme forventningene. Særlig ikke når en av heltene får rødt kort for ren og skjær idioti, og England ryker på straffer igjen.

Det burde vært innført aldersgrense på tabloidavisene da de sørget de for å gjøre David Beckham til landets mest forhatte mann etter utvisningen i 98-VM, hvor England røk på straffer mot Argentina.

Men selv om Rooney ble utvist for en langt verre episode enn det Beckham ble, slipper United-spissen en del billigere unna.

Slakter Ronaldo

«Tears. And a clown», er tittelen på førstesida til News of the World, med tilhørende bilde av en gråtende David Beckham og Wayne Rooney som blir utvist.

Samtidig får også Cristiano Ronaldo får passet sitt påskrevet. Etter at Rooney hadde tråkket Carvalho i skrittet, stormet Ronaldo mot dommeren og sa noe Rooney tydeligvis mislikte.

Dermed dyttet Rooney Ronaldo i brystet, før han fikk det røde kortet. 

«He winks it\'s all over» skriver News of the World, men bilde av en Ronaldo som blunker mot Portugal-benken idet Rooney marsjerer av banen med rødt kort.

SØRGER: Engelsk presse er nok en gang i sorg etter at Three Lions røk på straffer mot Portugal i VMs kvartfinale. Foto: AP
SØRGER: Engelsk presse er nok en gang i sorg etter at Three Lions røk på straffer mot Portugal i VMs kvartfinale. Foto: AP Vis mer

Og man trenger ikke mye fantasi for å skjønne hva avisa mener med dette platte ordspillet, myntet på Ronaldo: «What a winker».

Tottenaham-manager Martin Jol raser mot utvisningen i sin spalte i The Sunday Times.

- Det var ikke en gang gult kort. Da Rooney tråkket på Carvalho, var det ikke med vilje, skriver han.

Sunday Times sier det alle engelskmenn tenkte da Ronaldo satte den avgjørende straffen i mål bak Robinson: «Oh no. Not again.»

The Mail konstaterer at det hele endte med tårer, men finner trøst i at Sven-Göran Erikssons periode som landslagssjef er et tilbakelagt kapittel.

Svennis\' damer

At det var et etterlengtet farvel med svensken, bekreftes når man leser hva The Independent skriver.

«Farvel Sven. Du virket å foretrekke damer framfor trofeer», slås det fast i tittelen, og er ikke helt ferdig med damefokuset der.

«Når alt kommer til stykket, forlot han oss slik han forlot sine elskere, men en følelse av antiklimaks», skriver avisa.

Gary Lineker skriver i sin spalte i The Sunday Telegraph:

- Dette er en gylden generasjon av engelsk fotballtalent, men når det gjaldt å ta ut den riktige troppen og finne den riktige balansene i laget, gikk det skeis for Eriksson. Det er så enkelt som dette: Eriksson ga dem aldri en sjanse, mener Lineker.

«Crying shame» heter det i The Sun, hvor også helten fra 66-finalen, Geoff Hurst, tar et oppgjør med Wayne Rooney.

- Rooneys utvisning var vendepunktet - det skiftet hele kampens karakter, mener Hurst.

<B>HUDFLETTES:</B> Både Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney får hard medfart i engelske aviser i dag.