Tårer og knuste Leeds-hjerter

Opprykksdrømmen knust.

(Dagbladet.no): Doncaster - Leeds 1-0

Leeds startet sesongen med 15 minuspoeng og kjempet seg helt til opprykksfinalen mot Doncaster. Men til slutt var alt forgjeves.

Over 35 000 trofaste Leeds-supportere hadde tatt turen til Wembley i håp om å se laget spille seg tilbake på fotballkartet, men i stedet må de belage seg på en ny sesong på tredje høyeste nivå.

Avgjørelsen falt minuttet etter pause. James Hayter - som ikke hadde scoret på fire måneder - møtte et innlegg med pannebrasken og headet inn 1-0 for Doncaster. Klubben spilte i Conferance League for bare fem år siden, og er ifølge PA tilbake i Englands nest mest fornemme fotballselskap for første gang siden 1957.

At Doncaster gikk seirende ut av oppgjøret var fortjent nok. I første omgang ble Leeds holdt inne i kampen av keeper Casper Ankergren, og hvittrøyene slet med å produsere de helt store sjansene.

Spenningen levde uansett til siste slutt, ikke minst fordi Leeds har scoret ofte i sluttminuttene den siste tiden. Men Doncaster holdt unna.

Trøsten for Leeds får være at de starter neste sesong med blanke ark. Med samme publikumsstøtte og glød som de har vist denne sesongen, bør mulighetene for direkte opprykk være gode.