Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gianluigi Buffon spilte sin siste kamp for Juventus

Tårevat avskjed for Buffon - da Juventus feiret ligatittelen

Gianluigi Buffon ble byttet ut etter en time i sin siste kamp for klubben da Juventus feiret ligagull.

  • Juventus - Hellas Verona 2-1 (0-0)

Gianluigi Buffon har spilt sin siste kamp for Juventus etter 17 år i klubben. 40-åringen var tydelig rørt da han ble hyllet av spillere, trenere og fans lørdag.

Tårene satt løst da Buffon ble byttet ut og fikk sin fortjente hyllest etter 62 minutter i Serie A-avslutningen mot Hellas Verona.

Juventus vant til slutt kampen 2-1.

Veteranen Buffon ga en klem til samtlige av sine medspillere, i tillegg til noen av sine motspillere, før han ble møtt av øredøvende applaus og sang fra hjemmefansen. Da italieneren omsider nådde sidelinjen sto samtlige på benken æresvakt for ham.

Etter å ha skiftet gikk Buffon rundt hele stadion for å takke fansen.

Det er usikkert hva Buffon gjør videre. Keeperveteranen hadde i utgangspunktet planer om å legge opp, men etter å ha fått flere tilbud vurderer Buffon å fortsette karrieren. Et av de mest aktuelle tilbudene skal være fra PSG.

Juventus vant

Buffon ble erstattet av Serie A-debutant Carlo Pinsoglio. Juventus vant den betydningsløse kampen 2-1. Torino-klubben har vunnet serietittelen allerede, mens Hellas Verona må ta turen til Serie B. Buffon holdt buret rent før han ble byttet ut.

Miralem Pjanic og Daniele Rugani scoret målene for hjemmelaget i Buffons 640. og siste kamp for Juventus. Alessio Cerci sto for målet til Hellas Verona.

Buffon har denne sesongen ledet Juventus til klubbens sjuende strake Serie A-tittel og fjerde strake cupgull. Men selv om han gir seg i Juventus, er det ikke helt slutt med fotballen for den italienske keeperlegenden.

Bussparade

- Det var kun to uker siden jeg egentlig hadde tenkt å slutte med fotball, men så kom det tilbud både på og utenfor banen, sa Buffon til pressen onsdag.

Juventus-president Andrea Agnelli har uttalt at Buffons tid i klubben har vært lang og innholdsrik.

- Da vi ble sendt til helvete (flyttet ned til Serie B etter dommerskandalen i 2006) ble han hos oss og spilte en viktig rolle i returen til paradis. Vi vil for evig være takknemlig for hans lojalitet, sa Juventus-presidenten.

Etter lørdagens kamp og premieutdeling er det lagt opp til en bussparade for Juve-spillerne gjennom Torinos gater.

Den sveitsiske backen Stephan Lichtsteiner sa også farvel lørdag. 34-åringen har spilt sju år i Juventus. Lichtsteiner fikk sjansen fra straffemerket i sin siste kamp, men klarte ikke lure keeper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media