Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

5-kilometer klassisk under langrenns-NM

Tårevåt Bjørgen etter NM-gull nr. 25: - Den tida får jeg aldri igjen

Marit Bjørgen (38) er ikke mett på suksess. Like før rennet sprakk nyheten om hennes karrierepunktum, men hun lot seg ikke distrahere.

GULL: Marit Bjørgen tok til tårene etter å ha sikret sitt 25 NM-gull. Hun legger opp etter lørdagens tremil. Foto: NTB scanpix / Pedersen, Terje
GULL: Marit Bjørgen tok til tårene etter å ha sikret sitt 25 NM-gull. Hun legger opp etter lørdagens tremil. Foto: NTB scanpix / Pedersen, Terje Vis mer

(Dagbladet): Det meste handlet om Marit Bjørgen under fredagens 5-kilometer i NM i Alta.

Før løpet startet fikk Dagbladet bekreftet fra flere kilder av skilegenden kommer til å legge opp etter NM, og nyheten overskygget rennet.

Bjørgen var suveren på dagens distanse, og la vekt på ønsket om å tilbringe mer tid med sønnen Marius (2) som årsaken til at hun nå legger opp.

- Den tida får jeg aldri igjen, sa en tårevåt Bjørgen til NRK.

- Jeg mangler den motivasjonen og viljen jeg trenger for å være med helt i toppen. Så har jeg en liten gutt hjemme som skjønner mer og mer, så valget har egentlig vært enkelt, utdypet hun.

Dagens løp var 38-åringens nest siste i karrieren, og selv om hun snart setter karrierepunktum var det alt annet enn en løper på hell som viste seg fram i løypene i Finnmark.

- Mental knekk

Det vokser imidlertid godt bak Bjørgen, og Norge er proppfullt av talentfulle langrennsløpere. Derfor ble det tøff konkurranse om de beste plasseringene på 5-kilometeren.

Ingvild Flugstad Østberg har lenge vært blant Norges beste langrennsløpere, og leverte et kanonløp i Alta. Hun markerte seg tidlig i løpet og var best ved første mellomklassering.

- Jeg åpnet det jeg hadde. Jeg fikk en mental knekk opp i svingen der og tenkte «gurimalla, er det så langt igjen», sa Flugstad Østberg til NRK, som likevel holdt distansen svært godt.

Halvveis i løpet hadde derimot Bjørgen sneket seg så vidt foran.

LEGGER OPP: Tidenes mestvinnende vinterolympier, Marit Bjørgen, har bestemt seg for å legge skiene på hylla. Foto/video: Dagbladet Vis mer

Seier

For tidenes mestvinnende langrennsløper er alt annet enn mett, og tok sitt 25 NM-gull.

Bjørgen holdt et jevnt høyt tempo, og var 12,4 sekunder foran Flugstad Østberg i mål. Konkurrenten hadde ingenting imot å bli slått av legenden:

- Det hadde vært gøy hvis hun hadde vunnet de to siste løpene, det hadde jeg ikke hatt noe imot, sa Flugstad Østberg til NRK.

Ragnhild Haga ble nummer tre på dagens distanse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling