5-kilometer klassisk under langrenns-NM

Tårevåt Bjørgen etter NM-gull nr. 25: - Den tida får jeg aldri igjen

Marit Bjørgen (38) er ikke mett på suksess. Like før rennet sprakk nyheten om hennes karrierepunktum, men hun lot seg ikke distrahere.

GULL: Marit Bjørgen tok til tårene etter å ha sikret sitt 25 NM-gull. Hun legger opp etter lørdagens tremil. Foto: NTB scanpix / Pedersen, Terje
GULL: Marit Bjørgen tok til tårene etter å ha sikret sitt 25 NM-gull. Hun legger opp etter lørdagens tremil. Foto: NTB scanpix / Pedersen, Terje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det meste handlet om Marit Bjørgen under fredagens 5-kilometer i NM i Alta.

Før løpet startet fikk Dagbladet bekreftet fra flere kilder av skilegenden kommer til å legge opp etter NM, og nyheten overskygget rennet.

Bjørgen var suveren på dagens distanse, og la vekt på ønsket om å tilbringe mer tid med sønnen Marius (2) som årsaken til at hun nå legger opp.

- Den tida får jeg aldri igjen, sa en tårevåt Bjørgen til NRK.

- Jeg mangler den motivasjonen og viljen jeg trenger for å være med helt i toppen. Så har jeg en liten gutt hjemme som skjønner mer og mer, så valget har egentlig vært enkelt, utdypet hun.

Dagens løp var 38-åringens nest siste i karrieren, og selv om hun snart setter karrierepunktum var det alt annet enn en løper på hell som viste seg fram i løypene i Finnmark.

- Mental knekk

Det vokser imidlertid godt bak Bjørgen, og Norge er proppfullt av talentfulle langrennsløpere. Derfor ble det tøff konkurranse om de beste plasseringene på 5-kilometeren.

Ingvild Flugstad Østberg har lenge vært blant Norges beste langrennsløpere, og leverte et kanonløp i Alta. Hun markerte seg tidlig i løpet og var best ved første mellomklassering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer