Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tårevåt Johaug:
- Alt brøt sammen

Therese Johaug (31) forteller om tida etter tapet av den gode venninna Ida Eide.

TÅREVÅT JOHAUG: Vis mer

I kveldens «Lindmo», som sendes på NRK 21.25, forteller Therese Johaug om den gode venninna Ida Eides plutselige dødsfall.

Bare tre uker etter at store deler av den norske langrennsfamilien var samlet i Eidsberg kirke for å sørge over bortgangen til Vibeke Skofterud, måtte den norske troppen tåle et nytt tøft slag.

Ida Eide, søster av landslagsløper Mari Eide, gikk bort 2. september. Hun ble bare 30 år.

Johaug hadde selv vært gjennom en tøff kamp, og hadde nylig kommet tilbake på landslaget etter å ha vært utestengt i 18 måneder etter en dopingdom.

- Utrolig tøft

Plutselig fikk hun og Langrenns-Norge to nye slag, De norske langrennsjentene var samlet i Livigno i Italia da Ida Eide gikk bort, og Johaug og de andre utøverne var i full gang med å finpusse formen til en lang sesong med VM i Seefeld som det store høydepunktet:

- Klart. Da det her skjer, så brøt rett og slett alt sammen. Det som faktisk holdt meg oppe, det viktigste i livet, var at jeg hadde alle som var glad i meg rundt meg. Så var ikke de der heller, sier Johaug til «Lindmo».

Hun fortsetter:

- Det var ei utrolig tøff tid i fjor høst, og det var veldig spesielt. Ida sto meg veldig nært i de to åra (hvor Johaug var utestengt). Vi dro på jenteturer til London og hun var med til Aspen på høydeopphold i tre uker. 14 dager før hun gikk bort feiret vi 30-årsdagen vår sammen med 80-90 gjester. Klart, jeg savner henne veldig, sier en tydelig rørt Johaug.

SKI: Mari Eide tok bronse på sprinten under Ski-VM 2019 i Seefeld. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Usikker framtid

Det har gått rett over ett år siden Eides dødsfall. På den tida har Johaug tatt tilbake langrennstronen og snakket om at hun er usikker på egen framtid i toppidretten. Hun er fullt motivert for årets sesong, men tør ikke love at hun går OL i Beijing om tre år.

Johaugs reise er langt fra over, og den er venninna Ida Eide med på:

- Det er det som er så fint. Jeg kan hente tilbake minnene og bildene vi har hatt sammen. Hun er fortsatt med meg. Hun er den jeg danser på bordet med den dag i dag, sier Johaug til «Lindmo.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling