Tårevåt Karlsson avslører ukjent drama

Frida Karlsson (21) vurderer å droppe Tour de Ski etter ulykke på rommet.

TÅRER: Frida Karlsson brast ut i tårer under NRK-intervju på grunn av en skade. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Jessica Diggins var totalt overlegen i dagens 10 kilometer lange Tour de Ski-etappe.

Det var rett og slet en voldsom maktdemonstrasjon. Hun vant drøye 14 sekunder foran Rosie Brennan. Svenske Ebba Andersson ble nummer tre.

NY SEIER: For Jessica Diggins. FOTO: NTB
NY SEIER: For Jessica Diggins. FOTO: NTB Vis mer

For svenske Frida Karlsson ble det en skuffende dag. Hun gikk inn til en niendeplass - 52 sekunder etter Diggins. Det virket som noe var galt, og etter løpet avslørte 21-åringen et ukjent drama, og er nede på 9. plass i sammendraget.

Karlsson falt på rommet før etappen og var i store smerter. Lenge vurderte hun å droppe etappen, og overfor NRK avslørte stjerna at hun er usikker på Tour-fortsettelsen.

Hun hadde smerter både før og under dagens etappe, og gråt da hun fortalte om ulykken:

- Kroppen er ikke bra. For å være helt ærlig så visste jeg ikke om jeg skulle starte i dag. Det var en ulykke på rommet i dag tidlig. Jeg skulle kjøre chins, den glapp og jeg falt og skadet meg, sier Karlsson til NRK.

Karlsson hadde tatt smertestillende før dagens etappe, og var spent på hvordan kroppen skulle reagere i løpet av dagen. Overfor Expressen sier den svenske utøveren at hun har en blødning i setemuskatluren.

Hadde det vært et vanlig verdenscuprenn i dag hadde hun ikke stilt til start:

- Jeg vet ikke hvordan kroppen reagerer på dette. Men jeg må vurdere hva jeg skal gjøre nå. Jeg er ikke sikker på om jeg fortsetter.

- Det var min briljante idé å kjøre chins der. Det var unødvendig, men samtidig var det veldig uflaks. Det var en real smell, sier Maja Dahlqvist til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer