Lundby står over OL

Tårevåt Lundby må stå over OL: - Veldig tungt

Skihopperen åpner opp om at hun sliter med vekta.

SLITER MED VEKTA: Skihopper Maren Lundby. Foto: Lise Åserud / NTB
SLITER MED VEKTA: Skihopper Maren Lundby. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er NRK som melder at Maren Lundby (27) åpner opp om at hun sliter med vekta, og at hun ikke er villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte for å bli mesterskapsklar.

- Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sier en gråtkvalt Lundby til kanalen.

- Det er veldig tungt. Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv, for ikke å ta noen snarveier. Jeg vet at jeg alltid har vært veldig flink til å gjøre ting ordentlig, og det har jeg tenkt til å fortsette med, sier hun videre.

Lundby er regjerende olympisk mester etter seier i normalbakken i Pyeongchang i 2018, og får dermed ikke forsvare OL-gullet.

- Kroppen har blitt litt annerledes i det siste av naturlige årsaker, derfor er jeg ikke villig til å ofre hva som helst for å være på toppnivå i Beijing. Jeg vil heller ha en lang karriere. Det er vanskelig, for jeg har veldig lyst til å være skihopper. Men det blir ikke sånn i år, sier hun.

Langsiktig plan

Hun forteller til statskanalen at vektproblematikken også var til stede i fjor. Nå sikter hun mot OL i 2026.

- Nå er jeg noen kilo for tung til å kunne hevde meg i toppen. De grepene jeg måtte tatt for å kjempe om OL-gull ville ikke vært helsemessig forsvarlig. Jeg er ikke villig til å ofre helsen for å hoppe i OL. Derfor har vi valgt å legge en langsiktig plan for å komme tilbake og jobbe mot OL i 2026, sier Lundby til Oppland Arbeiderblad.

Den planen innebærer blant annet å finne svar på hvorfor kroppsvekten har økt i forhold til tidligere med samme type trening og samme treningsmengder, skriver avisa.

- Trist

Landslagstrener Alexander Stöckl (47) mener det er trist.

- Det er veldig triste og kjedelige nyheter. Vi har alle gode minner fra forrige OL, hvor hun tok gullet, så det blir rart uten henne i Beijing, sier Stöckl til Dagbladet.

- Vi må bare akseptere det og håpe at det går bra med Maren. Men som sagt er det veldig kjedelig, sier han videre.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra landslagstrener Christian Meyer.

Fikk kritikk

At Lundby er med i TV 2-programmet «Skal vi danse» midt under sesongoppkjøringen, har vekket oppsikt blant idrettskollegene.

Langrennsløper Emil Iversen var blant dem som kritiserte valget hennes.

Lundby forteller nå at deltakelsen i programmet var et forsøk på å finne noen svar som kanskje kunne ta henne til OL.

- Jeg ble ikke med på Skal vi danse fordi jeg visste at jeg ikke skulle til OL. Det var heller en måte å trene annerledes på i tillegg til hopptreningen, sier hun til OA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer