Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Silje Norendal trakk seg på grunn av dårlige forhold

Tårevåt Norendal trakk seg fra finalen: - Det er utrolig synd

Dårlige forhold i Aspen.

TRAKK SEG: Silje Norendal har valgt å stå over slopestyle-konkurransen i X-Games. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP
TRAKK SEG: Silje Norendal har valgt å stå over slopestyle-konkurransen i X-Games. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Silje Norendal hadde store gullmuligheter i X-Games lørdag kveld, men har valgt å trekke seg fra slopestyle-finalen.

Hun ble observert tårevåt i løypa før konkurransestart, og fikk trøst av moren som er tilstede i Aspen, Colorado.

Forholdene i løypene er på ingen måte optimale, og det var dette som var årsaken til at Norendal valgte å stå av rennet. Det fortalte trener Sondre Hylland til NRK.

- Hun har hatt en dårlig trening, og har ikke kommet skikkelig over hoppene. Det er dritstore hopp og da er det en helserisiko å ikke ha riktig fart. Det er utrolig synd.

- Hennes kropp

Norendal kommer til å stille i Big Air-konkurransen lørdag, og har denne og OL i tankene når hun velger å stå over slopestyle.

- Hun tenker på det som skjer de neste ukene. Det er hennes kropp og jeg backer avgjørelsen 100 prosent. Hvis hun ikke har godfølelsen, er det ikke noe vits likevel. De minste jentene får ikke god nok fart, og blir man skada, er man fort ut i et år.

I tillegg til Norendal har også amerikanske Hailey Langland og østerrikske Anna Gasser valgt å trekke seg på grunn av forholdene. Jamie Anderson falt først stygt, men kom tilbake og vant konkurransen med 94,00 poeng i sitt andre forsøk.

- Kom noen tårer

Siljes mor, Marit, var mer lettet enn lei som over at datteren trakk seg fra finalen.

- Det var veldig deilig. For så lenge hun ikke kommer over hoppet, er kneet og helsa viktigst, sa hun til NRK.

Det var imidlertid en svært skuffet Silje Norendal som mottok trøst etter avgjørelsen.

- Det kom noen tårer. Hun vil helst ikke droppe ut, sant. Veldig leit, men that’s life, sier moren.

Tidligere har Norendal vunnet tre slopestyle-gull og ett sølv i X-Games.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!