Tårevåt og rådvill Harsem

Kathrine Harsem tok til tårene etter den klassiske sprinten på Beitostølen lørdag. Landslagsløperen hadde en skuffende dag og røk ut i semifinalen.

SKUFFET: Kathrine Rolsted Harsem fikk det ikke til å stemme på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Kathrine Rolsted Harsem fikk det ikke til å stemme på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til pressesonen etter målgang kom OL-håpet kjempende med tårene.

- Av og til har jeg sagt at jeg ikke helt vet hvor mye dette betyr for meg, men det betyr tydeligvis litt likevel, sa Harsem til NTB.

Noen god forklaring på at hun endte sist i sitt semifinaleheat hadde 28-åringen ikke.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg synes det ble litt rotete fra start, egentlig. Jeg prøvde å beholde roen i danskebakken og kom meg opp til teten igjen, men i siste bakken ble det mer rot og jeg måtte løpe fiskebein. Da var det egentlig kjørt, sa Harsem.

Det var også vanskelig å finne umiddelbare svar på at kroppen ikke spilte på lag.

- Akkurat nå er jeg tom. Jeg følte meg veldig bra i går. Det er første gang at jeg i et skirenn har ønsket at det skulle være en runde til. Jeg gledet meg veldig til i dag, men hadde ikke godfølelsen fra morgenen av. Jeg hadde ingen god dag, og da krever det mye å finne fram noe som ikke var der, sa Varden Meråker-løperen.

Harsem har blinket seg ut den klassiske sprinten i Pyeongchang-OL som sesongens store mål. Sånn sett ble lørdagens innsats en nedtur.

- Nå må jeg samle meg litt. Jeg vet jeg kunne vært med å kjempe om en seier hvis jeg hadde vært på plass der jeg skal være energimessig og i hodet mitt. Det må jeg finne i løpet av uken, sa Harsem.

Neste helg er det verdenscupåpning i Kuusamo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer