Tårevåt Rasmussen beklaget

Men benektet dopingbruk.

• Få oversikt: Alt om Michael Rasmussen i årets Tour de France

(Dagbladet.no): En gråtkvalt Michael Rasmussen (32) - sammenlagtleder i Tour de France - beklaget i dag at han ikke alltid har informert dopingjegerne om hvor han har oppholdt seg.

Tidligere har han vært lite villig til å snakke om spekulasjonene dette har skapt, men i dag var han rett og slett nødt.

- Jeg beklager at min oppførsel har gjort denne pressekonferansen nødvendig. Men åpenbart er det stort behov for den. Jeg har gjort en feil, en administrativ feil, og derfor har jeg fått advarsel fra det internasjonale sykkelforbundet. Det aksepterer jeg, og jeg tar fullt ansvar for det, sier dansken.

- Jeg er lei meg for at dette kommer ut nå, når jeg har den gule trøya. Det er synd at det skader sykkelsporten, som jeg elsker - og også at det skader Tour de France, tillegger Rabobank-rytteren.

- Alle testene mine er negative

Derimot benekter han alle anklager om dopingbruk.

- Jeg vil understreke at jeg er testet mange ganger før og under touren - 14 ganger underveis. Alle disse testene har vært negative, og jeg støtter laget mitt i kampen mot doping, slår han fast.

SNAKKET UT I DAG: Det var knyttet stor spenning til hva dopmistenkte Michael Rasmussen vil si på dagens pressekonferanse. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX
SNAKKET UT I DAG: Det var knyttet stor spenning til hva dopmistenkte Michael Rasmussen vil si på dagens pressekonferanse. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX Vis mer

Rasmussen er uansett utestengt fra det danske sykkellandslaget, på grunn av brudd på meldeplikten.


Tidligere har klatrespesialisten valgt å skylde på treig postgang i Mexico, hvor han oppholdt seg 22 dager i juni. Men i dag tok han altså fullt ansvar.

Denne beklagelsen faller nok smak hos mange, blant andre hos Rasmussens britiske konkurrent David Millar.

- Selvfølgelig er det mulig at det kan glippe på grunn av sein meksikansk post, eller hva det nå skyldes. Men det er opp til ham å bekrefte at brevet er mottatt. Hvis han hadde gjort det, ville ikke denne situasjonen ha oppstått, sa han tidligere i dag.

Rasmussen støttes av laget og sponsoren

Rabobanks sportssjef Theo de Rooij var også til stede på dagens pressekonferanse, og han ga rytteren sin full støtte.

- Vi har ingen grunn til å tvile på ham, og derfor tok vi ham med til Tour de France, sier han, og er dermed mindre skeptisk enn en del av de andre laglederne (se nedenfor). 

Rooij sendte også et stikk til dagens system - og til dem som brøt taushetsplikten rundt Rasmussens bot på 10 000 euro (ca. 80 000 kroner).

Tårevåt Rasmussen beklaget

- Jeg er sikker på at det sitter flere ryttere i feltet som har fått advarsler, men det har vi aldri fått vite. Reglene rundt konfidensialitet må være like for alle, understreker Rooij.

• Les også: - Svineri hvis Rasmussen har gjemt seg for dopjegere, sier Kurt Asle Arvesen

Storlagene vil ikke ha Rasmussen

(Dagbladet.no): Til tross for at danske Michael Rasmussen (Rabobank) leder Tour de France, er flere av storlagene uvillige til å knytte ham til seg.

- Jeg tror ikke jeg vil svare på det spørsmålet. Så kan du selv tolke hva jeg mener med det, sier Gerolsteiners manager Hans Michael Holzer til B.T.

Thor Hushovds sjef i franske Credit Agricole, Roger Legeay, er enda klarere i talen.

- Jeg er ikke interessert, fastslår han, og begrunner det blant annet med danskens sjølpålagte munnkurv.

Astana og T-Mobile ønsker heller ikke å innlede samarbeid, mens danskens nåværende arbeidsgiver, Rabobank, ikke vil innlede kontraktforhandlinger før til høsten.

- Akkurat nå er situasjonen komplett uoversiktlig, så vi må vente, sier manager Theo de Rooij.

Også en del av konkurrentene hans er kritiske til Rasmussens måte å håndtere saken på.

- Han er nå under mistanke, og med god grunn. Det er uakseptabelt at en rytter med hans posisjon og ansvar ikke har meddelt sine hvor han har vært til de rette myndigheter, sier David Millar til The Guardian

- Selvfølgelig er det mulig at det kan glippe på grunn av sein meksikansk post, eller hva det nå skyldes. Men det er opp til ham å bekrefte at brevet er mottatt. Hvis han hadde gjort det, ville ikke denne situasjonen ha oppstått, sa han tidligere i dag.

• Les også: - Svineri hvis Rasmussen har gjemt seg for dopjegere, sier Kurt Asle Arvesen

\'; ?>