Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tårevåt Rousey bryter stillheten etter MMA-sjokket

Det har snart gått to år siden MMA-stjerna Ronda Rouseys vanvittige fall. Nå forteller hun om den tyngste tida.

DEN SISTE YDMYKELSEN: Ronda Rousey etter tapet mot Amanda Nunes 30.desember 2016. Det var Rouseys siste MMA-kamp. Foto: NTB Scanpix
DEN SISTE YDMYKELSEN: Ronda Rousey etter tapet mot Amanda Nunes 30.desember 2016. Det var Rouseys siste MMA-kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere Mixed martial arts-utøveren Ronda Rousey var sportens ubestridte dronning og sto med 12 seire og null tap før møtet med Holly Holm i november 2015.

Så kom sjokktapet.

I comebacket i desember 2016 mot Amanda Nunes fikk Rousey et nytt slag i trynet. Bokstavelig talt. Tapet kom etter bare 48 sekunder. Ydmykelsen var komplett.

Nunes sa i et intervju, gjengitt av MMAFighting.com, at trenerstaben til Rousey har fått henne til å tro at hun var noe hun ikke er.

- Ja, fordi hun tror at hun kan bokse, ikke sant? Han setter disse tankene i hodet på henne og får dama til å tro på det. Hun kommer til å starte med filmer nå. Bare glem henne, sier Nunes,

- Gråt i to år

MMA-verden måtte gni seg i øynene da Ronda Rousey gikk på to tap på rad. På et lite år gikk hun fra å være den aller, aller største som det virket umulig å slå - til å være «en vanlig dødelig».

Etter tapet mot Nunes la Rousey opp i stillhet.

Sporadisk har hun gitt noen kommentarer om livet etter, men hun har ikke villet snakke om MMA-avslutningen.

Nå har Rousey tatt bladet fra munnen.

USA Today skriver at tårene fosset da Rousey snakket med regissør Peter Berg i forbindelse med lanseringen av filmen Mile 22. Det var helt tydelig at det fortsatt gjør fryktelig vondt for henne å ha mistet tittelen som MMA-dronningen.

- Jeg gråt masse og isolerte meg. Mannen min (Travis Browne) holdt rundt meg. Han lot meg gråte, og jeg tror det varte i to år.

Hun fortsetter:

- Jeg hadde ikke taklet det alene. Det er mye du må huske på, alle muligheter du bommer på kan føre noe godt med seg. Det kan komme gode ting ut av de verste tingene man opplever. Tida er en god lærer.

NY KARRIERE: For Ronda Rousey, som har byttet ut MMA med wrestling. Foto: NTB Scanpix / MediaPunch/REX/Shutterstock
NY KARRIERE: For Ronda Rousey, som har byttet ut MMA med wrestling. Foto: NTB Scanpix / MediaPunch/REX/Shutterstock Vis mer

Det Rousey sikter til er at hun kanskje aldri hadde byttet beite fra MMA til wrestling, som hun etter hvert startet med.

WWE har alltid vært en drøm for den amerikanske 31-åringen fra California.

Ble slaktet

At Rousey valgte å legge opp etter de to tapene, førte til at hun ble slaktet av flere eksperter.

Spesielt fikk hun mye kritikk for å låse seg inne etter tapene. Rousey var mye i media da hun klatret opp rangstigen, men da hun falt og skled lynraskt ned igjen, var hun helt stille.

- Foreldrene mine forventet at jeg skulle være spesiell, så jeg fikk den samme holdningen overfor meg selv. Jeg ville ikke ha greid det hvis det ikke var for mamma. Men hun lærte meg aldri å tape. Hun ville aldri at jeg skulle se på det som en mulighet. Da det skjedde sa hun bare: Bare la det være vondt. Det skal være vondt, sier hun ifølge USA Today.

Men hun angrer seg ikke for å ha gjemt seg da fallet kom:

- Hva er egentlig vitsen med å gi meningen sin? Det blir kuttet og kopiert 10 ganger så det passer til en tittel. Hvorfor skulle jeg snakke? Å høre meg snakke er et privilegium som er blitt misbrukt. Så hvorfor skulle jeg det? sier hun til USA Today.

Mye kampsport

29-åringen Rousey ble født i Riverside, California og det ble en dramatisk oppvekst.

I 1995 tok faren selvmord, da Ronda bare var åtte år gammel. Ronda vokste opp som yngst av tre jenter og det var moren AnnMaria De Mars som tok seg av Ronda i oppveksten. AnnMaria hadde ei fortid innen judo, noe Ronda startet med som 11-åring. Hun ble trent av moren til hun var 13, da brakk hun nemlig morens håndledd ved et uhell.

Som 17-åring var Ronda kvalifisert til OL i Aten i 2004. Samme år tok hun gull i junior-VM i Ungarn.

I 2008 deltok Ronda i OL i Beijing - der tok hun en sterk bronsemedalje.

Rett etter OL la hun judo-karrieren på hylla og endte opp i mer brutale og nådeløse MMA.

Debuten fikk hun 6. august 2010. Da ble Hayden Munoz beseiret etter bare 23 sekunder.

Resten er historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media