AVGJØRENDE BOM: Danmarks keeper Kasper Hvidt redder det siste straffekastet fra Håvard Tvedten i kampen mellom Norge og Danmark i håndball-EM i Wiener Stadthalle i Østerrike tirsdag kveld. Dermed får Norge en svært tøff vei til en eventuell EM-semifinale. Foto: Scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AVGJØRENDE BOM: Danmarks keeper Kasper Hvidt redder det siste straffekastet fra Håvard Tvedten i kampen mellom Norge og Danmark i håndball-EM i Wiener Stadthalle i Østerrike tirsdag kveld. Dermed får Norge en svært tøff vei til en eventuell EM-semifinale. Foto: Scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Tårevåt Tvedten: - Jeg føler meg som en syndebukk

Norge tapte i siste sekund.

||| (Dagbladet): Danmark - Norge 24-23 (11-15)

Det ble akkurat så dramatisk, nervepirrende og jevnt som ventet i den skandinaviske superduellen i Wien i kveld.

Norge ledet hele kampen igjennom, og på stillingen 23-23 bommet Håvard Tvedten på straffekast halvminuttet før slutt.

Danskene kontret, fikk straffe og Anders Jensen Eggert avgjorde kampen til danskenes fordel da kampen skulle ha vært over.

- Dette er som å tape en VM-finale, jeg har ikke ord. Jeg gjorde som jeg pleier, men han redder. Det er det siste som står igjen etter denne kampen og jeg føler meg som en syndebukk, sier Håvard Tvedten til TV2.

Det ble bare nesten igjen for de norske håndballgutta, og nå må vi ha hjelp fra Kroatia om drømmen om videre EM-spill skal leve videre.

- Det er utrolig bittert, vi leder kampen i 59 og et halvt minutt. Danskene biter seg fast og gir aldri slipp på oss, sier en tydelig skuffet Robert Hedin.

God norsk åpning
De norske spillerne åpnet sterkt i nabooppgjøret, og det burde da heller ikke mangle på motivasjon hos de norske gutta før prestisjeoppgjøret.

VINNERMÅLET: Anders Jensen Eggert lobber ballen over Steinar Ege og sikrer dansk seier. Foto: AP
VINNERMÅLET: Anders Jensen Eggert lobber ballen over Steinar Ege og sikrer dansk seier. Foto: AP Vis mer

Den danske avisen Ekstrabladet flesket i dag til med den etter hvert nokså forslitte fjellape-metaforen på forsida, og inne i avisa fulgte sportskommentator René Skimmel opp med å beskrive nordmenn som som «utålelige vinnere som ikke er skapt til å spille håndball».

Kristian Kjelling tok ansvar med skuddarmen, forsvaret sto fjellstøtt, og i mål tok Steinar Ege første stikk i keeperduellen med danske Kasper Hvidt.

- Vi fighter og står på hele kampen, og det er fryktelig trist at det ender slik. Sånn er håndballen, sier Kristian Kjelling.

FCK-målvakt Hvidt fikk tillit i mål i stedet for 20 år gamle Niklas Landin Jacobsen som imponerte i gårsdagens oppgjør mot Russland. Hvidt har ikke levert noe stort mesterskap i Østerrike og hadde sin fulle hyre med de norske avslutningene i første omgang. Håvard Tvedten scoret sikkert på samtlige Norges straffekast.

Sekunder før pause fanget Frank Løke sterkt opp et innspill fra Kjelling og satte inn 15-11 til pause.

Danskene kom tilbake
En hesere og hesere Ulrik Wilbek hadde tydelig brukt utestemme i pausen, for da lagene kom på banen etter pause tok de danskene drengene tak.

Ledelsen ble spist opp, og resten av kampen fulgte naboene oss til døra. Med fem minutter igjen sto det 22-22.

Og da Håvard Tvedten misset på den avgjørende sjansen halvminuttet før slutt ble det igjen en kveld som bare nesten ga det norske laget den seieren de hadde drømt om. Kasper Hvidt reddet da det sto om semifinaleplas.

- Vi er et erfarent lag og vi er et vinnerlag. Det er nok å lede kampen en gang, sier danskenes trener Ulrik Wilbek triumferende til dansk TV2.

Nå må vi sette vår lit til at kroatene slår Danmark, og at vi selv klarer å slå et hittil ubeseiret Island.

Tidligere i kveld knuste Island Russland med åtte mål, mens vertene Østerrike ble lett match for Kroatia.

SEIERHERRENE: De danske drengene feirer den knepne seieren over Norge. Foro : AP
SEIERHERRENE: De danske drengene feirer den knepne seieren over Norge. Foro : AP Vis mer