Tårevåt VM-avskjed for Sverige

2-1-seier mot Nord-Korea var ikke nok.

Lotta Schelins to scoringer var ikke nok. Sveriges fotballjenter klarte ikke å vinne med tre mål mot Nord-Korea og er ute av VM.

Det er en stor skuffelse for svenskene, men betyr at Norge vil være klar for Beijing-OL om det blir ett poeng mot Ghana torsdag.

Svenskene må håpe at Danmark ryker ut i gruppespillet. I så fall blir det omspill senere i høst mellom de to nordiske landene om den siste OL-billetten.

Håper på dansk miss

- Det finnes mange unge spillere som kommer til å bli bedre. Vi får håpe at Danmark også misser sluttspillet slik at OL-sjansen fortsatt finnes, sier Malin Swedberg, tidligere landslagsspiller og nå ekspertkommentator i TV.

Sverige vant 2-1 i dag, men til liten nytte. De måtte lage målfest mot Nord-Korea og vinne med tre måls margin for å ha en mulighet til avansement fra den tøffeste VM-gruppen.

I VM teller målforskjell og ikke innbyrdes oppgjør, deretter antall scorede mål totalt.

Sveriges beste spiller, Lotta Schelin, skapte liv i håpet om en kvartfinaleplass med sin scoring allerede etter fire minutter. Men Nord-Koreas Ri Un-suk satte inn utligningen med en flott scoring drøyt 20 minutter senere.

IKKE NOK: Sara Johansson forsøker å skyte, men Sonu Kyong Sun header unna. Foto: AP/Scanpix
IKKE NOK: Sara Johansson forsøker å skyte, men Sonu Kyong Sun header unna. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Ofret alt

Etter hvilen fortsatte de svenske fotballjentene å presse. Med vakkert og hurtig angrepsspill satte de nordkoreanerne ut av spill, som ikke hadde mer enn et par store sjanser i annen omgang.

Schelin førte an i et svensk lag som ofret alt for å score de nødvendige målene. Etter 54 minutter ble hun spilt nydelig igjennom og satte ballen vakkert til side for den nordkoreanske keeperen.

Men det ble ingen flere mål for de gule og blå som ble fryktelige slitne utover i omgangen. Dermed ble det en trist avskjed for Sverige som spilte VM-finale for fire år siden.

(NTB)

SCORET TO: Lotta Schelin scoret begge Sveriges mål mot Nord-Korea. Her setter hun inn 2-1-scoringen, men Sverige trengte tremålsseier.
UT I TÅRER: De svenske jentene lå utmattet og skuffet i gresset.
TRØST: Victoria Svensson, Therese Sjögran og Karolina Westberg trøster hverandre etter kampen.