KJÆRESTER: Oda Djupvik og Karsten Warholm ankom Idrettsgallaen sammen. Da Warholm fikk prisen for Årets forbilde snakket han om Djupviks sykdom. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KJÆRESTER: Oda Djupvik og Karsten Warholm ankom Idrettsgallaen sammen. Da Warholm fikk prisen for Årets forbilde snakket han om Djupviks sykdom. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Karsten Warholm ble Årets forbilde

Tårevåt Warholm i takketale: - Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det

Sunnmøringen tok til tårene da han snakket om morfarens død og kjærestens sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Karsten Warholm kan skryte av noen av de største norske idrettsprestasjonene de siste åra, men sunnmøringen er også beundret for måten han framstår i intervjuer og i møte med fans.

Mange ser opp til 22-åringen, og lørdag mottok han prisen for «Årets forbilde» under Idrettsgallaen.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg hadde forventet å gå tomhendt hjem, og jeg er overrasket over at jeg får en slik pris. Det var veldig fine ord. Jeg vet ikke om du har kommet på det selv, eller om noen har skrevet det for deg, sa han ertende til prisutdeler Aksel Lund Svindal, som hadde lest opp begrunnelsen for hvorfor nettopp Warholm fikk prisen.

Men så fikk Warholms tale en langt mer personlig karakter.

- Hun var veldig syk

- Opp gjennom livet har det vært viktig for meg å se folk for den de er. Jeg mener at selv om jeg har prestert som jeg har gjort, så har jeg ikke noen større verdi enn andre. Det synes jeg er viktig, og noe vi skal leve etter, fortsatte Warholm før han delte flere personlige detaljer med de frammøtte i salen og TV-titterne som hørte på.

- Jeg hadde en morfar en gang, han er død. Jeg lærte mye der, begynte sunnmøringen.

Deretter åpnet han opp om kjæresten, Oda Djupviks, sykdom.

- Jeg har en kjæreste. Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon, sa Warholm.

- Leif (Alnes, trener), du er der for meg hver dag. Familien din er som en andre familie for meg, sa Warholm og var tydelig rørt.

- Nå griner jeg litt, fordi det er ganske rørende. Men også fordi jeg er 22 år og føler jeg har oppnådd alt, så jeg vet da faen hva jeg skal gjøre videre.

Angrer

Warholm har aldri fortalt om Djupviks sykdom før, og det var heller ikke planen at han skulle snakk om det i kveld.

Overfor Dagbladet forklarer han bakgrunnen for den tårevåte takketalen.

- Jeg angrer veldig på at jeg sa det, fordi vi har egentlig blitt enige om at hun ikke vil snakke så mye om det. Det angrer jeg egentlig litt på, men når jeg først sto der så følte jeg at det var så viktig å nevne alle tingene som foregår i kulissene. Som krever at man står opp for seg selv, står på, og går og gjør jobben, sa Warholm til Dagbladet.

Warholm løp inn til EM-gull i Berlin i fjor sommer, og har slått sin egen personlige rekord ved en rekke anledninger denne sesongen. Det er imidlertid tydelig at kjærestens sykdom har preget 22-åringens liv utenfor idrettsbanen.

- Vi opplever alle ting som er ukult, ting med familien, ting med venner, ektefeller, samme faen. Du kan ikke slutte i jobben og gjøre det du skal, men du må fortsette å følge drømmene dine, sier Warholm, som ikke ønsker å utdype ytterligere.

Det er ikke kjent hva slags sykdom det er snakk om.

Selv om han stakk av med den gjeve prisen som årets forbilde, blir det ingen stor feiring i kveld.

- Det blir ikke mye feiring. Jeg var ikke forberedt, så jeg må bare sove av meg denne her. Jeg blir litt klein, jeg skal ikke grine.

Kveldens vinnere

 • Årets mannlige utøver - Aksel Lund Svindal
 • Årets gjennombrudd - Jakob Ingebrigtsen
 • Årets gullball - Ada Hegerberg og Rune Almenning Jarstein
 • Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver - Birgit Røkkum Skarstein
 • Årets lag - Skihopperne
 • Årets kvinnelige utøver - Marit Bjørgen
 • Årets mannlige funksjonshemmede utøver - Jesper Saltvik Pedersen
 • Årets ildsjel - Doris Norbye
 • Utøvernes pris - Jakob Ingebrigtsen
 • Årets trener - Gjert Ingebrigtsen
 • Årets forbilde - Karsten Warholm
 • Hedersprien - Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer