RØRT: Rafael Nadal var svært emosjonell etter å ha sikret seg sin niende Roland-Garros-tittel i ettermiddag. Foto: REUTERS / Stephane Mahe / NTB Scanpix
RØRT: Rafael Nadal var svært emosjonell etter å ha sikret seg sin niende Roland-Garros-tittel i ettermiddag. Foto: REUTERS / Stephane Mahe / NTB ScanpixVis mer

Tårevått da Rafael Nadal vant French Open for niende gang

Kom tilbake etter svak start.

En rørt Rafael Nadal gikk søndag til topps i Grand Slam-turneringen Roland-Garros for niende gang. Han slo serberen Novak Djokovic med 3-1.

Nadal vant Roland-Garros for åttende gang i fjor. I år leverte han nok en gang en solid oppvisning på Paris-grusen. Etter å ha kommet under med 3-6 i det første settet, slo han hardt tilbake og vant de tre neste settene. Det ga han seieren.

- Hvert eneste øyeblikk av kampen var viktig. Alle poengene var en knallhard kamp, sa en meget fornøyd Nadal etter seieren.
Søndagens seier betyr at Nadal har vunnet turneringen de siste fem årene. Nadal står kun med ett tap i Roland-Garros noensinne. Det kom mot svenske Robin Söderling i 2009. Foruten det ene tapet har det nå blitt 66 seirer for Nadal på den franske grusen.

- Gratulerer til Rafa. Å vinne Roland-Garros ni ganger er utrolig, sa Djokovic.

Solid oppvisning Det var langt fra ufortjent at det var spanjolen som gikk ut av søndagens finale med seier. Djokovic tok det første settet, men deretter var Nadal klart best i resten av storoppgjøret.

- Å spille mot Novak (Djokovic) er alltid en utfordring. Jeg har tapt mot ham de fire siste gangene. Jeg synes synd på han, for han fortjener å vinne denne turneringen — noe jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en dag, sa Nadal.

Det var tydelig på serberen at det var frustrerende å møte overmakten. Han knuste blant annet racketen i bakken ved en anledning.

- Det var mange følelser involvert. Jeg ga alt jeg hadde, med all min styrke, men Rafa var bedre på banen, sa Djokovic.
I annet sett var seieren knepen med 7-5 for Nadal, men de påfølgende settene ble vunnet med gode 6-2 og 6-4.

«Comeback» Nadal har tidligere denne sesongen slitt på tennisbanen. En skade satte han ut av Australian Open i januar, turneringen som han vant tilbake i 2009. Han har gradvis spilt seg tilbake i form og seieren i Paris viser at han for alvor er tilbake.

- Det er et følelsesmessig øyeblikk. Jeg tapte Australian Open-finalen i år fordi jeg hadde problemer med ryggen. I dag (søndag) ga tennisen meg noe tilbake, sa Nadal etter Roland-Garros-triumfen.

Søndagens finale var Nadals 20. finale i en Grand Slam-turnering. Han står nå oppført med seier i 14 av de. I tillegg kan spanjolen vise til et OL-gull fra Beijing. Djokovic har på sin side spilt i 13 Grand Slam-finaler.

- Jeg skal komme tilbake gang på gang og forsøke å minst vinne turneringen én gang, sa Djokovic.

(NTB)