Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tårevått knemareritt

Mens tårene trillet måtte Kjersti Tysse Plätzer fortelle om og om igjen hvorfor hun ble disket i sitt tredje mesterskap på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disket i VM i Edmonton for to år siden. Disket i EM i München i fjor. Disket i Paris søndag.

Årsak: Knestrekk, knestrekk og knestrekk.

Dommerne har ikke vært nådige med 31-åringen fra Søfteland.

Konkurranselivet har ikke vært lett for kappgangjenta etter at hun tok sølv i OL i Sydney for tre år siden.

- Hadde jeg blitt spurt for en halvtime siden, hadde jeg svart at jeg legger opp. Men Stephan (ektemann og trener) sa til meg at vi skal komme tilbake. Vi skal klare dette, sa hun da det var gått en drøy time etter at det var over og ut på ny.

Det nye teknikken hun har lagt seg til, hjalp henne ikke.

Kne til besvær

I Edmonton for to år siden var det forståelig at hun var ukonsentrert. Da ble ektemannen rammet av hjerneblødning rett før konkurransen startet.

I EM i München i fjor var unnskyldningen tynnere. Da ble draktrot brukt som forklaring på at tankene ikke var der de skulle.

Søndag hadde hun ingenting å skylde på. Den første advarselen kom etter rundt sju kilometer, de to siste mellom 15 og 17 km.

- Selv etter den andre advarselen trodde jeg at jeg skulle klare dette. Jeg følte at jeg justerte og skjerpet meg. Men jeg klarte det ikke. Da jeg så at dommeren kom ut, tenkte jeg: «Ikke meg, ikke meg». Men det måtte bli meg. Det var jo ingen andre i nærheten, sa en nedtrykt Tysse Plätzer.

Bitter

Hun var bitter og lei seg. Bitter fordi hun ble disket igjen etter alle treningstimene.

Lei seg fordi hun føler at hun har sviktet sine støttespillere, sponsorene som har stilt opp gang på gang, og Olympiatoppen.

- Jeg er skuffet enn jeg har vært i de to siste mesterskapene. Jeg synes det er grådig tungt overfor sponsorene og Olympiatoppen. Jeg vet at jeg ikke skal tenke slik, men...

Trøst

Etter løpet ville hun bare treffe datteren Kiara.

- Det blir ikke jeg som må trøste henne nå. Det blir omvendt i dag. Stephan og Kiara er de to viktigste i livet mitt, sa Kjersti mens tårene trillet.

Hva nå? Kjersti har sagt at hun helt sikkert fortsetter til OL i Aten neste år. Deretter planlegger hun å få flere barn før hun ser hvor karrieren bærer hen.

Men hvis hun til stadighet blir straffet for teknikken sin, blir det verre. Det hjelper ikke at hun aldri blir disket når det ikke er mesterskap.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Vi må analysere dette skikkelig, men ikke med en gang.

(NTB-Egil Sæther)

<B>SÅ LEI SEG:</B> Kjersti Tysse Plätzer prøvde å forklare hvorfor hun ble disket i dag.
DISKET: Kjersti Tysse Plätzer fikk tre advarsler og måtte ut av løpet etter mellom 17 og 18 kilometer.