Tårevått skøytegull til Japan

NAGANO (NTB): Med tårene strømmende og et japansk flagg i hånden gikk Hiroyasu Shimizu æresrunde på æresrunde i M-Wave i dag. Den lille skøyteløperen ble vertsnasjonens føste gullmedaljør da han vant 500 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker så løpet på storskjerm i Nagano, og de hylte av glede da Shimizu krysset mållinjen. De hadde nettopp sett ham ta Japans første individuelle OL-gull på 26 år.

23 år gamle Shimizu vant med sammenlagttiden 1.11,35 over to løp etter å ha gått på 35,59 tirsdag. Den 162 cm høye verdensrekordholderen er ekspert på raske starter og går veldig sammenkrøpet.

Shimizu vant løpene både i går og i dag. Sølvet gikk til verdenscuplederen Jeremy Wotherspoon fra Canada, mens hans landsmann Kevin Overland tok bronse. Canadierne kom selvsagt i skyggen av Japans nye nasjonalhelt.

- Jeg er utrolig glad. Natten før løpet var lang, men jeg sov godt. Da jeg hørte jubelen fra publikum greide jeg å konsentrere meg om løpet, sa Shimizu, som så ut til å ha full kontroll på løpet sitt.

- Jeg fikk en god start. Mot slutten kom jeg på at det dreide seg om et olympisk løp, og da ville jeg nyte øyeblikket. Men jeg trodde ikke at jeg skulle vinne gull, sa Hiroyasu Shimizu i tårevåt lykkerus.

STERK KOST:</B> Skøyteløperen Hiroyasu Shimizu tok i mot publikums hyllest etter å ha tatt Japans første gull i Nagano. Den overlykkelige 23-åringen vant begge løpene på mennenes 500 meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer