FORBEREDELSER: Tarik Elyounoussi og fotballandslaget har trent på Ullevaal de to siste dagene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
FORBEREDELSER: Tarik Elyounoussi og fotballandslaget har trent på Ullevaal de to siste dagene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

Fotballandslaget

Tarik: - Det var masse dritt. Jeg blir rett og slett dårlig når jeg tenker på det

Skadehelvete, ny klubb - og VM-kvalik mot Aserbajdsjan.

SANDVIKA (Dagbladet): Tarik Elyounoussi (28) har fått sving på fotballkarrieren igjen etter mange nedturer med skader. Nå er han på plass i den greske storklubben Olympiakos. Det er godt nytt for landslagstrener Per-Mathias Høgmo før VM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan lørdag.

- Jeg visste ikke at det skulle skje. Jeg følte meg som en liten stjerne, det må jeg innrømme, sier angrepsspilleren og smiler.

Sammen med Dagbladet skrur han tida en drøy måned tilbake i tid. Overgangen fra tyske Hoffenheim til Olympiakos var klar. Nå skulle han vises fram av Aten-klubben, men på flyplassen kom han omtrent ikke fram.

Folk ville ha bilder og autografer. Det var som om en popstjerne hadde landet. Det er slik fansen behandler nye spillere. Du er en gud, helt til det motsatte er bevist.

Rart

- Du merker at fotball er stort der nede. Da jeg kom ut fra flyplassen, sto det masse folk med kamera der. Alle skulle ha bilder. Jeg måtte bare smile. Det var ganske rart. Jeg har aldri opplevd noe sånt før, forteller angriperen, som også har spilt i Rosenborg, Lillestrøm, Heerenveen og Fredrikstad.

STRÅLER IGJEN: Tarik Elyounoussi har fått en god start i Olympiakos med fire kamper og ett mål. Laget med 43 seriegull ligger på andreplass så langt. Foto: NTB Scanpix
STRÅLER IGJEN: Tarik Elyounoussi har fått en god start i Olympiakos med fire kamper og ett mål. Laget med 43 seriegull ligger på andreplass så langt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kontrastene fra spetakkelet i Aten til rolige Sandvika utenfor Oslo kunne knapt vært større. Sammen med resten av landslaget forbereder Tarik to skjebnekamper i VM-kvalifiseringen. Først Aserbajdsjan lørdag, så San Marino tirsdag.

Seks poeng

Gutta setter seg på et charterfly til Baku i ettermiddag. Tarik er krystallklar på hva som må skje:

- Skal vi ha en mulighet til å være med videre, bør vi ha seks poeng. Så enkelt er det.

Han har ikke spilt en landskamp siden 0–0 mot Sverige 8. juni i fjor. Mye skyldes skader og det siste året i Bundesliga-klubben Hoffenheim. Tarik innrømmer at frustrasjonen tidvis tok overhånd.

- Skader, lite spilletid og negativitet. Vi hadde forskjellige trenere og det ble hentet inn nye spillere. Jeg måtte kjempe hardt og vente på min sjanse. Det hadde jeg ikke lyst eller tid til.

Sunt

Tarik fortsetter:

- Når muligheten med Olympiakos dukket opp, måtte jeg bare hoppe på. Noen ganger er det sunt for kropp og sjel å starte på nytt.

- Hva slags skader plaget deg?

- Det var masse dritt. Jeg blir rett og slett dårlig når jeg tenker på det. Så fort jeg var frisk, dukket det opp noe annet. Generelt har jeg vært heldig som har sluppet unna skader. Jeg har aldri vært borte mer enn to uker. Nå kom alt på en gang. Jeg fikk min første strekk som varte lenge. Og jeg hadde trøbbel med slimposer i knærne. Det var en tøff tid. I dag kjennes det bra ut. Når sola skinner på kroppen, blir du varm, sier Tarik.

Knegger

TIDLIGERE KLUBB: Den siste tida i Hoffenheim var vond for Tarik. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE KLUBB: Den siste tida i Hoffenheim var vond for Tarik. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han knegger av sitt eget bilde på situasjonen. For i Aten skinner sola – på flere måter. Han har spilt fire av fire kamper og scoret ett mål for klubben som er en gresk maktfaktor med 43 seriegull. Stemningen på hjemmebanen Georgios Karaiskakis opplever han som hemningsløs.

- Du må komme ned og se, sier han til Dagbladets reporter.

- Atmosfæren er veldig kul. Jeg har aldri vært borti noe liknende. Fanatikere på tribunen lever seg inn i hver minste detalj. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Skryt fra Høgmo

Etter tre uker på hotell har han endelig flyttet inn i en nybygd leilighet. Også en annen nordmann, høyrebacken Omar Elabdellaoui, spiller i klubben.

- Tarik har vært mye skadet. Det er gledelig at han melder seg på igjen, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

- Han er en anvendelig spiller som kan brukes som spiss og på kant. Arbeidskapasiteten er ekstrem. Han har scoret en del landslagsmål tidligere, påpeker treneren.