Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarik: - Jeg har aldri opplevd det før. Det har vært forferdelig

Skadeforfulgt i Hoffenheim. Og rykter i Fredrikstad.

TRØBBELSESONG I HOFFENHEIM:  Tarik Elyounoussi. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TRØBBELSESONG I HOFFENHEIM: Tarik Elyounoussi. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tarik Elyounoussi (28) har bare spilt 13 minutter for Bundesliga-klubben Hoffenheim etter jul. Skadene har avløst hverandre.

- Kjipt og fryktelig kjedelig, sier Tarik, som vil snakke med treneren om hva som skjer videre i klubben.

Marerittet startet i oktober i fjor. Angriperen med 39 landskamper og ni mål for Norge pådro seg en strekk på framsida av låret.

- Det satte meg ut i fem-seks uker. Så ble jeg frisk igjen, og fikk med meg de siste kampene før juleferien. I vinterpausen dro laget på treningsleir til Sør-Afrika. Der fikk jeg en avriving i lysken. Det førte til at jeg var ute i nye fire-fem uker, forteller Tarik til Dagbladet.

To kamper igjen I midten av mars fikk han spille de siste 13 minuttene i kampen mot Wolfsburg.

- Det var deilig å være tilbake igjen, forteller Tarik. Men han var ikke lenge «i paradis». Rett etterpå fikk han problemer med slimposer i kneet.

- Legene fortalte at dette kommer til å ta tid. Først i det siste har jeg blitt frisk igjen. Jeg håper å få med meg noen gode opplevelser i de to siste seriekampene.

Hoffenheim møter Hannover borte og Schalke 04 hjemme. Laget ligger på 13. plass. Tarik oppsumererer de siste månedene slik:

- Jeg har aldri opplevd det før. Det har vært forferdelig.

Støtte fra klubben Totalt denne sesongen har han spilt 334 minutter i Bundesliga. Han har ingen seriemål, mot fire i fjor. Kontrakten med Hoffenheim går ut i 2017.

SKADEPLAGET:  Tarik Elyounoussi (t.h.) har ikke sluppet til mye for Hoffenheim denne sesongen. Her fra en kamp mot Borussia Mönchengladbach i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
SKADEPLAGET: Tarik Elyounoussi (t.h.) har ikke sluppet til mye for Hoffenheim denne sesongen. Her fra en kamp mot Borussia Mönchengladbach i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De har et bra medisinsk apparat og har vært veldig behjelpelig i denne situasjonen. De kom med forslag til alle mulige løsninger, forteller Tarik. Han kommer til å ta en prat med treneren etter sesongen, den 28 år gamle tyskeren Julian Nagelsmann. Tema: Den videre veien i klubben.

Tarik har fått gode tilbakemeldinger. Så får vi se om hans eget ønske om spilletid samsvarer med klubbens planer for ham.

- Jeg har hatt løpende kontakt med landslaget. Det er ikke mer enn noen dager siden jeg snakket med Per-Mathias Høgmo. De har vært behjelpelige. Det setter jeg pris på.

Rykter i Fredrikstad Samtidig som han har slitt i Tyskland, har folk begynt å koke suppe på spiker i hjembyen Fredrikstad. For ikke lenge siden ble han - ifølge noen - observert i en bil som kjører ut pizza.

Med tanke på at klubben ligger på bånn av OBOS-ligaen, drømmer mange supportere om at Tarik skal komme tilbake.

Men her har noen rett og slett sett syner. Tarik har absolutt ikke vært i en pizzabil i Fredrikstad i det siste.

- He, he, sier Tarik om historien.

- Her er jeg nok blitt forvekslet med en annen. Jeg kan godt ha blitt observert i en pizzabil, men ikke denne gang. Broren min har en pizzarestaurant i Fredrikstad. Når jeg har vært hjemme på ferie, har jeg hjulpet til med å kjøre ut pizza.

- Veldig hyggelig - Bundesliga-spiller som kjører ut pizza ..?

- Ja, det har vært veldig hyggelig. Det er en familiebedrift. Responsen fra publikum har vært bra.

39 LANDSKAMPER:  Tarik har hatt god dialog med landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Her etter en kamp mot Malta i 2014. Joshua King til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
39 LANDSKAMPER: Tarik har hatt god dialog med landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Her etter en kamp mot Malta i 2014. Joshua King til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Om det blir pizzakjøring i sommer, gjenstår å se. Ferieplanene er spikret.

- Fruen og jeg drar til Sardinia, røper Tarik.

Han synes uansett det er for tidlig å reise tilbake til Norge og spille i Tippeligaen.

Hele Norges coronakart