FÅR BINDET: Som Dagbladet skrev i går: Tarik Elyounoussi (til høyre) får tillit som landslagets kaptein i årets første landskamper mot Sør-Afrika og senere Zambia. Her er Elyounoussi i duell med Espen Ruud.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR BINDET: Som Dagbladet skrev i går: Tarik Elyounoussi (til høyre) får tillit som landslagets kaptein i årets første landskamper mot Sør-Afrika og senere Zambia. Her er Elyounoussi i duell med Espen Ruud. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Tarik blir Norges kaptein i de to neste landskampene

- Nyter stor tillit i spillergruppa, sier Drillo.

Tarik Elyounoussi blir Norges lagkaptein i landskampene mot Sør-Afrika og Zambia, har landslagssjef Egil «Drillo» Olsen bestemt.

Brede Hangeland er som de andre utenlandsproffene uaktuell til landslagets vintertur, og dermed trengte Drillo en ny kaptein. Valget falt på Rosenborgs 24-åring.

- Tarik er en fin type som nyter stor tillit i spillergruppa. Kapteinen bør være en med litt fartstid i landslaget, og han begynner å få det, sier landslagssjefen til NTB om Elyounoussi, som har 15 landskamper og fem mål.

- Det var heller ikke noe minus at han hadde en veldig god sesong i fjor.

Drillos analyser viser at Elyounoussi var landslagets beste spiller i fjor.

I fjor var Rune A. Jarstein og Espen Bugge Pettersen norske kapteiner i kampene på vinterturen.

- Det er ikke sikkert Rune skal stå begge kampene nå, og da ville vi trengt en annen kaptein likevel, sier Drillo, som også vurderte Ruben Yttergård Jenssen i rollen.

(NTB)