Tarik, Demidov og Fredheim Holm med mot Uruguay

Vraker kompisene Panzer og Ivers.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no) I formiddag presenterte landslagssjef Åge Hareide troppen som skal møte Uruguay på Ullevaal 28.mai.


Flere unge spillere har markert seg i Tippeligaens første uker, og Hareide har tatt konsekvensen av det. Tarik Elyounoussi, Vadim Demidov, Daniel Fredheim Holm og Per Ciljan Skjelbred var alle med i landslagssjefens tropp.

- Unggutta har spilt bra i sesongstarten, og når kvaliken varer såpass lenge er det viktig å introdusere disse spillerne for det høyeste nivået, sier Åge Hareide.

Han understreker likevel at de nye skal matches forsiktig, og peker også på at alle de fire nevnte spiller U21-kamp mot Skottland denne uka.

Vraker kompisene Hagen og Ivers

To av Hareides faste menn og humørspredere er ute av troppen - kompisparet Steffen Iversen og Erik Hagen.

- Hagen har nesten ikke spilt fotball siden Tyrkia og Malta. Han har spilt 73 minutter i Wigan, men er tilbake hvis han får spilletid igjen. Iversen har vært skadd, og har mer nytte av å komme i form i Rosenborg. Vi håper å ha ham sterk og klar til Island-kampen, sier Hareide.

Det største savnet vil kanskje være Erik Hagen, som markerte seg positivt i de siste kvalikkampene.

I FORM: Tarik Elyounoussi har tidvis vært strålende for Fredrikstad denne våren. Her lurer han seg forbi landslagskollega Per Ciljan Skjelbred (nr. 15). Tarik får også selskap av unggutter som Vadim Demidov og Daniel Fredheim Holm. Foto: Ned Alley/Scanpix
I FORM: Tarik Elyounoussi har tidvis vært strålende for Fredrikstad denne våren. Her lurer han seg forbi landslagskollega Per Ciljan Skjelbred (nr. 15). Tarik får også selskap av unggutter som Vadim Demidov og Daniel Fredheim Holm. Foto: Ned Alley/Scanpix Vis mer

- Erik var vår beste mot Malta og Tyrkia, men han er nødt til å få spilletid i England, sier landslagssjefen.

Sender positiv beskjed til Jon Knudsen
I tillegg til de ferske unggutta ble også det plass til en Azar Karadas i form, og Christian Grindheim som har spilt godt i Heerenveen, i den noe uvant store troppen på 22 mann.

- Det er ikke farlig å ta ut en stor tropp, og med nok folk sikrer vi kvalitet på treningene fram mot kampene før kvaliken, sier Hareide.

Landslagsledelsen tok bare ut to keepere denne gangen, men velger også å sende en oppmuntrende melding til Stabæks Jon Knudsen.

- Jon er tredjekeeper, og hadde vært med hvis vi hadde tatt ut tre, sier Hareide, som har blitt imponert av ligaledernes sisteskanse i serieåpningen.

6.september møter Norge Island som første hinder mot VM i Sør-Afrika, og testene mot Uruguay, og senere i sommer Irland, blir viktige treningskamper.

- Vi er på jakt etter et gode resultater, og gode prestasjoner. Vi trenger en opptur nå, og et landslag som vil, sier landslagssjefen.

Tarik, Demidov og Fredheim Holm med mot Uruguay
I FORM 2: Daniel Fredheim Holm (t.v.) har begynt å realisere potensialet sitt stadig oftere denne våren.
IKKE I FORM: Duoen Erik Hagen (t.h.) og Steffen Iversen er ikke tatt ut til kampen mot Uruguay. Hagen har knapt spilt under låneoppholdet i Wigan, mens Iversen har vært skadeplaget i sesonginnledningen.