Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarik Elyounoussi avslørt som filmer

Sett for mye på Barcelona?

GULT: Tom Henning Øvrebø gir Tarik Elyounoussi gult kort for filming. Lars Kristian Eriksen sier fra om hva han mener. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GULT: Tom Henning Øvrebø gir Tarik Elyounoussi gult kort for filming. Lars Kristian Eriksen sier fra om hva han mener. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Fredrikstad - Lillestrøm 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Tarik Elyounoussi (23) har vært positiv for Fredrikstad denne våren, men i dagens kamp mot Lillestrøm prøvde han seg på noe vi har sett altfor mye av de siste ukene.

El Clasico-oppgjørene mellom Barcelona og Real Madrid ble preget av ustanselig filming, noe vi som oftest er skånet for i norsk fotball.

Men etter 64 minutter, på stillingen 0-0, var det Tariks tur.

Berg: - Ikke bedre i Norge I duell med en LSK-spiller i feltet, tok 23-åringen sats og kastet seg framover. Uten at LSK-spilleren var i nærheten av å gjøre noe som skulle utløse en slik reaksjon.

Heldigvis for Lillestrøm, kampen - og kanskje til og med Fredrikstad, lot ikke en meget god Tom Henning Øvrebø seg lure. Nordstrand-dommeren blåste resolutt for filming og ga Tarik Elyounoussi gult kort.

Lillestrøm-trener Henning Berg la ingenting i mellom da han besøkte Max' fotballstudio etter kampen.

- Det har vært mye snakk om Barca og Real den siste tiden. Man må ikke tro at det er så mye bedre i Norge enn resten av verden, sier Berg.

- ILLE I NORGE: Henning Berg sier at det filmes like mye i Norge som i utlandet. Han reagerte på Fredrikstads Fair Play i dagens kamp. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
- ILLE I NORGE: Henning Berg sier at det filmes like mye i Norge som i utlandet. Han reagerte på Fredrikstads Fair Play i dagens kamp. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

- Tarik skal være glad han er på banen når dommeren blåser av. Det er ikke Fair Play.

Flott volley-scoring Like etterpå scoret likevel Fredrikstad et fantastisk flott mål - uten hjelp av tjuvtriks.

Mads Hansen kom seg rundt på venstrekanten og la inn foran mål. Der ventet Alexander Ruud Tveter, som satte ballen i mål på hel volley.

Lillestrøm klarte å svare noen få minutter seinere, takket være en tabbe av FFK-keeper Lasse Staw. Et langt innkast endte inne i målgården, men Staw mistet ballen da han gikk opp. Ballen endte hos storscoreren Anthony Ujah, som satte ballen i det åpne målet.

En skikkelig goalgetter-scoring av Ujah, som nå er suveren toppscorer i Tippeligaen med åtte mål på seks kamper.

- Vidar prøvde på ballen På overtid var nok en gang Fredrikstad i konflikt med Fair Play-ånden i fotballen.

Björn Bergmann Sigurdarson var alene gjennom, men ble klippet ned av Vidar Martinsen. Soleklart rødt kort, men Martinsen klarte å nå Sigurdarson noen få centimetere utenfor 16-meteren. Dermed ble det bare frispark, noe Lillestrøm ikke klarte å score på.

FFK-trener Tom Freddy Aune prøvde å overbevise ekspertene i Max' fotballstudio om at Martinsen forsøkte å nå ballen, uten å lykkes.

- Han er gjennom alene med keeper og Vidar prøver vel å nå ballen. Nå ble det rødt kort og de fikk frispark i farlig «läge». Jeg tror Vidar prøver å nå ballen, sa Aune.

Henning Berg var nok en gang oppgitt over Fredrikstads forhold til Fair Play.

- Jeg tror ikke han prøver å nå ballen. Ole Gunnar Solskjær gjorde det samme i Manchester United. Alex Ferguson var fly forbanna etterpå. United-spillere gjør ikke sånn, det er kynisk spill, sa Berg, med klar hentydning til at Aune nærmest «sanksjonerte» den kyniske taklingen.

FFK-spiller Jørgen Horn var åpenhjertig da han ble intervjuet etter å ha fått bestemannsprisen som kanskje burde ha endt hos Tom Henning Øvrebø.

- Det er bra at Vidar gjør det, så får det heller være litt usportslig.

RØDT: Vidar Martinsen feller Bjørn Bergmann Sigurdarson som sistemann og får rødt kort. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
RØDT: Vidar Martinsen feller Bjørn Bergmann Sigurdarson som sistemann og får rødt kort. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media