Gresk fotball

Tarik Elyounoussi og Olympiakos har én hånd på ligatrofeet etter avvist anke

Risikerte seks poengs straff.

RISIKERTE SEKS POENGS STRAFF: Olympiakos og Tarik Elyounoussi risikerte å bli fratatt ligaseieren. Nå tyder alt på at Olympiakos likevel kan juble. Her er nordmannen sammen med Kostas Fortounis under en kamp i høst. Foto: AP Photo / Thanassis Stavrakis / NTB Scanpix
RISIKERTE SEKS POENGS STRAFF: Olympiakos og Tarik Elyounoussi risikerte å bli fratatt ligaseieren. Nå tyder alt på at Olympiakos likevel kan juble. Her er nordmannen sammen med Kostas Fortounis under en kamp i høst. Foto: AP Photo / Thanassis Stavrakis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tarik Elyounoussi og greske Olympiakos har minst én hånd på ligatittelen etter at serietoer PAOK fikk sin anke avvist av det greske fotballforbundet mandag.

Alt tyder nå på at det bare er et tidsspørsmål før Olympiakos blir utropt som offisielle ligamestre.

Den greske superligaen ble avsluttet sist helg med Elyounoussi og hans lagkamerater på toppen av tabellen. Seks poeng skilte til slutt ned til serietoer PAOK fra Thessaloniki.

Olympiakos har samtidig stått i fare for å bli trukket nettopp seks poeng som følge av tilskuerbråket som oppsto under cupsemifinalen mot AEK Aten i forrige måned. Saken har blant annet vært behandlet i en gresk idrettsdomstol.

Saftig bot

Olympiakos ble i forrige måned besluttet straffet med rundt halvannen million kroner i bot. I tillegg ble det besluttet at klubben skulle spille fire hjemmekamper for tomme tribuner. Den avgjørelsen ble anket av serietoer PAOK i håp om at poengtrekk likevel skulle bli utfallet.

Mandag kom beskjeden om at anken var avvist.

I stedet besluttet ankekomiteen i det greske forbundet å redusere Olympiakos-straffen ytterligere. Storklubben vil nå kun måtte spille én kamp uten tilskuere på sin hjemmearena.

Det er ledelsen i den greske superligaen som tar den endelige avgjørelsen i saken og som vil utrope Olympiakos til ligamestre. Lite tyder på at noe annet vil skje.

Søndag feiret Tarik Elyounoussi og lagkameratene like godt ligagullet sammen med tusenvis av fans i den greske hovedstaden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer