Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarik er den eneste i Norges tropp som har scoret under Høgmo

Men snittet er bare på 0,16 mål.

SNITT PÅ 0,16: Tarik Elyounoussi har et scoringssnitt på landslaget på 0,16 mål under Per-Mathias Høgmo. Ikke all verden å skryte av, men samtidig er han den eneste i den norske troppen som HAR scoret under Høgmo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SNITT PÅ 0,16: Tarik Elyounoussi har et scoringssnitt på landslaget på 0,16 mål under Per-Mathias Høgmo. Ikke all verden å skryte av, men samtidig er han den eneste i den norske troppen som HAR scoret under Høgmo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Om den norske måltørken ikke brytes, så vil det føre til en dundrende EM-hodepine.

Elyounoussi har vært på banen i alle de ni kampene han har vært valgbar til under Høgmo, 578 minutter til sammen, og han scoret mot Tsjekkia i mars.

Rundet opp gir det et snitt på 0,16 mål per 90 spilte minutter. Kanskje ikke mye å skryte av, men suverent best i den norske troppen på middelhavsøya.

Målscorerne er ute Alle de 22 andre har nemlig uttelling på null. Ingen av dem har scoret for landslaget med Høgmo på trenerbenken.

De seks andre norske målene på Høgmos 12 første landskamper ble nemlig satt inn av spillere som ikke er med nå:

Daniel Braaten, Marcus Pedersen, Ola Kamara, Yann-Erik de Lanlay, Morten Gamst Pedersen og Anders Konradsen.

Kompetanse Spisstrener Sigurd Rushfeldt gjør det han kan for å vekke måljegerinstinktet i spillerne. Hans kunnskap er sårt tiltrengt i et norsk lag som skriker etter ketsjupeffekt. Rushfeldt scoret to mål da Norge vant 3-0 på Malta i 2005.

Internasjonal rådgiver Jan Åge Fjørtoft vet også hvordan man straffer Malta. Han scoret i begge kamper da Norge slo Malta 1-0 borte og 2-0 hjemme i EM-kvalifisering i 1994 og 1995.

Fjørtoft scoret også i 1-1-kampen i 1990, en av to ganger (på åtte forsøk) Malta har holdt Norge til uavgjort.

Seks norske seirer og total målforskjell 21-3 er det blitt på åtte kamper så langt.

I EM-kvalifiseringen i 2007 vant Norge 4-0 hjemme (en kamp som førte til at flere av gjestene senere fikk straffer for kampfiksing) og 4-1 borte.

Godt nok nå Trolig har intet norsk landslag vært så skuffet over en så klar borteseier i en kvalifiseringskamp.

Steffen Iversens hat trick ville sendt Norge til EM om Tyrkia samtidig hadde avgitt poeng mot Bosnia, men tyrkernes 1-0-seier sendte stemningen til bunns i den norske leiren.

Et halvt år senere spilte Tyrkia EM-semifinale i Sveits.

Historisk lavt Et tilsvarende målrush fredag ville sende Høgmo og hans menn lykkelige hjem. Norge har scoret bare fem mål på åtte landskamper i år (snitt 0,63).

Om det ikke løsner snart kan årets målsnitt bli et av de laveste i landslagets historie.

Det er ikke lenge siden norske landslagsspillere visste hvor målet sto. Både i 1998 (14 kamper) og 2004 (13) scoret Norge 29 mål, og landslaget passerte 20 mål i 10 av sesongene fra 1990 til 2007. Best var snittet i 1993, med 2,5.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media