- Tarik er en type vi har manglet

De norske gutta roser superdebutanten.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Tarik Elyounoussi (20) var det store lyspunktet da Norge i går kveld spilte uavgjort 2-2 mot Uruguay.

Debutanten - som i natt holdt tale på spillerhotellet - brukte bare drøyt fire minutter på å score sitt første landslagsmål.

Dagbladet.no snakket etter kampen med de andre norske gutta, som var veldig imponert over det 20-åringen leverte på Ullevaal-gresset.

- En «sniffer»

Landslagssjef Åge Hareide er stolt av den jobben 20-åringen gjorde i debuten.

- Tarik er det engelskmennene kaller en «sniffer», en som lukter hvor ballen detter ned, sier Åge Hareide.

Han valgte å starte med Elyounoussi på benken. Og selv om FFK-spilleren umiddelbart påvirket kampen da han kom inn i andre omgang, angret ikke Åge på det valget.

- Det var den strategien vi valgte. Og vi startet kampen med to unge spillere - Per Ciljan Skjelbred og Tore Reginiussen. Vi ville ikke legge for mye ansvar på unge skuldre fra starten, sier landslagssjefen.

TAKK FOR PASNINGEN: John Carew spilte fri Tarik Elyounussi foran mål, og Fredrikstad-spilleren gjorde ingen feil. De to angriperne trivdes åpenbart i hverandres selskap. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
TAKK FOR PASNINGEN: John Carew spilte fri Tarik Elyounussi foran mål, og Fredrikstad-spilleren gjorde ingen feil. De to angriperne trivdes åpenbart i hverandres selskap. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Tarik bringer noe nytt til laget. Han er lur og finner rom som andre ikke finner. Han er på rett sted til rett tid. Han viser at han takler presset og det nivået som er her, sier John Arne Riise.

- Imponerende

Brede Hangeland sto på motsatt banehalvdel, men selv om han sto langt unna hadde han ikke problemer med å se den flotte Tarik-debuten.

- Han gjorde en imponerende debut, og scoret nesten på det første sparket sitt på ballen. Tarik må bare fortsette å jobbe hardt, så blir han en god spiller for oss framover, sier en imponert Brede Hangeland til Dagbladet.no.

Fulham-stopperen mener også at Elyounoussi gir Norge en ny dimensjon.

- Han er veldig unorsk, god til å utfordre og ta seg forbi forsvarere. Han er en type spiller vi ikke har i laget fra før, sier Hangeland.

Christian Grindheim ble byttet ut i pausen, og fikk ikke spille sammen med Elyounoussi. Men det han så gjør at han gjerne vil ha med Fredrikstad-spilleren videre.

- Tarik er frekk, har god teknikk og er målfarlig. Vi trenger typer som kan gjøre ting litt utenom det vanlige, sier Christian Grindheim til Dagbladet.no.

- Tarik er en type vi har manglet

- Stor framtid

John Carew fikk betydelig mer hjelp på topp da Tarik kom inn etter pause. Aston Villa-spissen skryter voldsomt av Fredrikstad-spilleren.

- Tarik er et stort talent, som har en stor framtid. Han kan bli så god han bare vil, og vil bli viktig for Norge i framtida, sier Carew.

Også Elyounoussi trivdes i det ferske spisspartnerskapet.

- John er veldig flink til å holde på ballen og da kan jeg vandre mye rundt ham. Jeg fikk beskjed av Åge om å holde meg mye i nærheten av ham, sier Tarik.

Gode kompiser

Meddebutant Vadim Demidov fikk ikke like mange minutter, og rakk ikke markere seg like mye som Tarik. Derfor gledet Rosenborg-spilleren seg like mye over Tariks debut som sin egen.

- Tarik var helt fantastisk. Vi er gode kompiser, vi som har spilt sammen på de yngre landslagene. Jeg unner Tarik dette, sier Demidov.

Jan Gunnar Solli har sett hvor god Tarik har vært i Tippeligaen, han er likevel imponert over at 20-åringen helt uten nerver steg inn i den internasjonale fotballen.

- Han leverte en veldig god debut. Tarik har et godt steg og er god med ballen. Han var frisk og god i dag, og Åge vil nok følge ham tett framover, sier Solli.

Slik vurderer landslagskaptein Martin Andresen hva som gjør Tarik så spesiell:

- Han er veldig flink til å time løpene sine inn i boksen, slik at han kommer inn bak forsvarerne i stedet for å stange i dem. Det er også muligheten hans siden han er så liten av vekst, sier Andresen.