TO DAGER IGJEN: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder fredagens VM-kvalifisering mot Aserbajdsjan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TO DAGER IGJEN: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder fredagens VM-kvalifisering mot Aserbajdsjan. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget: Tarik Elyounoussi

Tarik fikk klar beskjed av Olympiakos-treneren: - Du er ikke førstevalget mitt

- Jeg har fått en litt dårlig start på sesongen, sier landslagsspilleren.

Norge - Aserbajdsjan, fredag klokka 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): To kamper ut i den greske serien har Tarik Elyounoussi (29) ennå ikke vært i aksjon for Olympiakos. Laget leder serien, men nordmannen er ingen foretrukket spiller hos manager Besnik Hasi (45).

- Det har vært litt kronglete. Jeg har fått en litt dårlig start, erkjenner Tarik overfor Dagbladet. I disse dager forbereder han de to kommende VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan (fredag) og Tyskland (mandag).

Landslagstrener Lars Lagerbäck innrømmer at angrepsspilleren er med på gamle meritter. For i Hellas ser ikke situasjonen lys ut. Besnik Hasi er den fjerde treneren han har hatt siden han kom fra Hoffenheim for ett år siden. Og beskjeden er krystallklar:

- Per dags dato er du ikke førstevalget mitt.

Ankelskade

Tarik forteller:

- Det begynte 14. juni. Laget dro på en oppkjøring i ti dager til Østerrike. Jeg var ikke med, siden jeg hadde spilt landskamper. Deretter fikk jeg en ankelskade som satte meg ut i tre uker. Jeg kom med andre ord dårlig i gang.

HJERTEFEIRING: Tarik Elyounoussi scoret fire seriemål for Olympiakos forrige sesong. Foto: NTB Scanpix
HJERTEFEIRING: Tarik Elyounoussi scoret fire seriemål for Olympiakos forrige sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er helt fair at en trener velger sine spillere. Er du ikke tilgjengelig, som jeg var i starten, blir det sånn. Vi hadde et fint møte der jeg snakket med ham angående situasjonen. Beskjeden jeg fikk, var at jeg per dags dato ikke er førstevalget.

- Hvordan tok du beskjeden?

- Det er helt fair. Det spiller ingen rolle om du føler at du har hatt en OK sesong året før. Han kommer inn og sier ærlig: «Jeg kjenner ikke deg så godt.» Nå blir oppgaven min å vise at jeg fortjener en plass på laget. Treneren sier at jeg har ferdigheter og må kjempe. Det er situasjonen. Jeg vil veldig gjerne bidra og spille kamper.

Tyrkisk kobling

Tarik er den siste tida blitt koblet til flere klubber, blant annet tyrkiske Alanyaspor. Overgangsvinduet stenger ved midnatt fredag. Nordmannen legger ikke skjul på at «absolutt alt kan skje».

- Men akkurat nå er jeg fokusert på landslagssamlingen og at jeg har to år igjen av kontrakten med Olympiakos.

- Hvordan er det å ha fire trenere på ett år?

- Det er aldri hyggelig. Det kjennetegner at det ikke er helt stabilt. Men jeg har vært med såpass lenge i gamet at jeg forholder meg rolig. Jeg stoler på meg selv og ferdighetene mine.

Første seier

Etter tre kamper med Lagerbäck har Norge ennå ikke vunnet. Om situasjonen ikke er desperat, begynner det i alle fall å haste litt.

- Mot Aserbajdsjan har vi en fin mulighet til å få den første seieren, påpeker Tarik.

Det som gjør det ekstra fristende å ta opp kampen i Olympiakos er trekningen i Champions League. I gruppespillet møter laget giganter som Barcelona, Juventus og Sporting Lisboa.

- Det er en tøff gruppe. Jeg ser nok for meg at vi kommer til å kjempe med Sporting om tredjeplassen og plass i Europa League, forteller Tarik.