TAKKET FOR SEG MED SCORING: Tarik Elyounoussi har blitt bedre og bedre i LSK-trøya, noe som ga seg utslag i et vakkert mål mot Odd Grenland tirsdag kveld. Det var imidlertid 22-åringen sin siste kamp på Åråsen før turen går tilbake til Nederland og Heerenveen. Nå vil han spille seg til fast plass på skøytebyens fotballsstolthet og ta del i Norges kvalifiseringsvei til EM i 2012.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAKKET FOR SEG MED SCORING: Tarik Elyounoussi har blitt bedre og bedre i LSK-trøya, noe som ga seg utslag i et vakkert mål mot Odd Grenland tirsdag kveld. Det var imidlertid 22-åringen sin siste kamp på Åråsen før turen går tilbake til Nederland og Heerenveen. Nå vil han spille seg til fast plass på skøytebyens fotballsstolthet og ta del i Norges kvalifiseringsvei til EM i 2012.Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Tarik gleder seg til Heerenveen-returen

- Ny trener gir mulighet til å starte på nytt med blanke ark.

|||LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Odd Grenland 2-2.

Tarik Elyounoussi forlot Fredrikstad og Tippeligaen sommeren 2008 med spådommer om en stor utenlandskarriere foran seg. Mange trodde at nederlandske Heerenveen bare var et steg i retning av proffkontrakt i en av de store ligaene for Elyounoussi, som ble ansett som Tippeligaens heteste salgsvare.

Men ting gikk ikke helt etter planen for angrepstalentet, særlig ikke etter at Trond Sollied ble fjernet som trener i æresdivisjonsklubben i slutten av august i fjor. Han ble ikke vist særlig med tillit under Jan de Jonges midlertidige regjeringsperiode, og like etter erstatteren Jan Everse tok over, ble 22-åringen utlånt til Lillestrøm.

Det tok sin tid før det løsnet i tippeligacomebacket, men de siste ukene har Elyounoussi funnet mer og mer tilbake til sitt gamle jeg. Det fikk man et tydelig eksempel på da han initierte Lillestrøms comeback i kampen mot Odd Grenland med et viktig og vakkert reduseringsmål like før pause i en kamp som til slutt endte med 2-2 og poengdeling.

Blanke ark Dessverre for et Lillestrøm-lag i medgang, var det siste gang Åråsen-publikummet fikk se Elyounoussi i denne omgang. Etter bortekampen mot Molde på Aker Stadion 6. juni reiser han nemlig tilbake til Nederland med godt håp om en ny start.

- Jeg har kontrakt med Lillestrøm til 9. juni, og har ikke hørt noe utover det. Derfor planlegger jeg med at jeg skal tilbake til Heerenveen da, sier Elyonoussi til Dagbladet.

- Jeg trives veldig godt i Lillestrøm. Det er en fin klubb og en fin gjeng å spille sammen med. Jeg har fått mye kamptrening, kondisjonen har blitt bedre og selvtilliten har kommet tilbake. Dessuten vet jeg nå hva jeg kommer tilbake til i Heerenveen, og får nå en mulighet til å starte på nytt med blanke ark igjen. Det gleder jeg meg til, fortsetter han.

Ny trener Elyounoussi har tidligere gitt uttrykk for at han gjerne ville blitt værende på Romerike utover kontraktstiden, men signalene han har fått fra Heerenveen den siste tida, gjør at han nå også gleder seg til å reise tilbake til Nederland. Klubben har nå funnet en permanent trenerløsning i Ron Jans, som bytter beite etter åtte år i Groningen, hvor han blant annet var sjef for Erik Nevland i tre år.

Jans har nå vært i kontakt med Elyounoussi for å diskutere hvilke framtidsplaner han har for ham og for klubben. Det var en samtale 22-åringen leste mye positivt ut av. Under Jans tid i Groningen ble klubben koblet med flere tippeligaspillere, og Elyounoussi har et inntrykk av at den nye Heerenveen har god oversikt over det norske spillermarkedet.

- Jeg har fått snakket med den nye treneren, og fått høre hva slags planer han har for meg. Det som også er betryggende, er at han vet hvem jeg er ettersom han har fulgt meg tidligere. Dessuten virket han veldig opptatt av at jeg skal trives både på og utenfor banen, sier Elyounoussi til Dagbladet.

Landslagsambisjoner Med fornyet selvtillit og bedre fysiske forutsetninger, setter han seg nå to klare målsetninger i tida som kommer.

- Målet nå er å spille seg inn på laget til Heerenveen, og det er noe jeg kommer til å jobbe knallhardt for. Forhåpentligvis kommer også scoringene etterhvert. Dessuten vil jeg gjerne være med landslaget i den kommende EM-kvalifiseringen.

LSK-trener Henning Berg er fornøyd med det han har sett av Elyonoussi i LSK-drakt, og mener samarbeidet har vært fruktbart for alle parter. Selv om han nå må klare seg uten 22-åringens kloke fotballhode i den offensive fasen av spillet, har Berg erstattere klare i egne rekker.

- Vi har flere unge spillere som står klare til å overta. De fikk en del spilletid i fjor, men ikke har sluppet så mye til i år siden vi har fått etablert et godt lag og hatt få skader, sier Berg og nevner spillere som Kristoffer Tokstad, Stian Ringstad, Mathis Bolly og ikke minst Erling Knudtzon som kom fra Lyn foran årets sesong.