Tarik kan spille for Marokko likevel

NFF tok feil.

(Dagbladet.no): Tarik Elyounoussi er ønsket som landslagsspiller for Marokko. Hittil har NFF forholdt seg til et regelverk som skulle gjøre det umulig for 20-åringen å spille landskamper for to land.

Nå viser det seg at NFF har tatt feil, skriver VG.

En regelendring fra 1.juli i år slår fast at spillere uten offisielle konkurransekamper, det vil si for eksempel en kvalifiseringskamp, kan skifte landslag én gang.

Tarik Elyounoussi debuterte for Norge i privatlandskampen mot Uruguay i mai. Som innbytter scoret han i landslagsdebuten.

I landslagstroppen til møtene mot Nederland og Skottland ble han utelatt av Åge Hareide, slik han ble det i troppen som skulle møte Island i september.

Hareide-assistent Ola By Rise håper Elyounoussi holder seg til det norske landslaget.

- Vi vil jo at han skal forbli norsk. Han kan bli en fast, verdifull spiller for Norge - og jeg håper han velger det norske landslaget, sier By Rise til VG.

ØNSKET: Tarik Elyounoussi kan spille landskamper for Marokko fremover. Det slår en relativt ny FIFA-regel fast. Foto: Erik Berglund, Dagbladet
ØNSKET: Tarik Elyounoussi kan spille landskamper for Marokko fremover. Det slår en relativt ny FIFA-regel fast. Foto: Erik Berglund, Dagbladet Vis mer
Tarik kan spille for Marokko likevel
VIL HA TARIK: By Rise håper Elyounoussi velger å spille for Norge.