Tarik kan være på vei til England

Fulgt av Stoke-representant.

Fredrikstad - Tromsø 2-1 (1-0).Da Fredrikstad møtte Tromsø på Alfheim i mai fikk de seg en voldsom leksjon i balltrilling og ble sendt hjem til Plankebyen med 1-4 i sekken. I dag var rollene totalt byttet om, da Anders Grönhagens menn enkelt fikk valse over et svakt Tromsø-lag. Samtidig kan lagets kanskje største juvel være på vei bort.

Ønsket i England? 

Tarik Elyounoussi scoret sitt første seriemål siden 17. juni, en scoring som blant annet skal ha blitt sett av en representant for den engelske Championship-klubben Stoke.

– Det er klart jeg har tenkt måltørken, men jeg hadde en god følelse før kampen. Jeg misbrukte en god sjanse i første omgang, men ville score i dag. Vi vant på en dårlig dag, og nå ser vi bare oppover på tabellen, sa Elyounoussi.

– Vi har klubber her på hver kamp, og det har ikke kommet noen konkret interesse for noen av våre spiller, sier sportsdirektør Morgan Andersen til NTB.

- Jeg er her for å se på en av Fredrikstads spillere, bekrefter derimot den engelske speideren ifølge FotballMagasinet.

- Det er ingen hemmelighet i England at vi leter etter en angrepsspiller, med fart og teknikk, så nummer 13 (Elyounoussi) er en spiller vi liker.

Stoke ble altså imponert av hva Tarik Elyounoussi presterte mot Tromsø. I tillegg til scoringa viste kvikksølvet fram flere flotte detaljer. Og selv om Andersen ikke vil si noe om noen overgang bekrefter han at laget er på utkikk etter nye spillere.

ENGLAND-AKTUELL: Tarik Elyounoussi setter inn 2-0 for Fredrikstad mot Tromsø. Unggutten skal nå være ønsket til engelsk Championship. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
ENGLAND-AKTUELL: Tarik Elyounoussi setter inn 2-0 for Fredrikstad mot Tromsø. Unggutten skal nå være ønsket til engelsk Championship. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX Vis mer

– Vi jobber fortsatt, og ingenting er umulig, men det er ikke noe konkret ennå, forteller han.

Mistet kapteinen

Men det var gjestene fra Tromsø som fikk kampens første sjanse. Martin Knutsen spilte ballen elegant på den ene siden av Sjöberg, og løp rundt på den andre. Innlegget var presist inn mot Rushfeldt på lengste.

Men for åpnet mål gled ballen av hodet på den tidligere landslagsspissen, som samtidig slo hodet i stanga og måtte forlate banen, etter bare 33 minutter.

– Det var ikke gunstig for oss at vi mistet Sigurd så tidlig i kampen, konstaterte TIL-trener Steinar Nilsen til NTB.

Uten sin største stjerne og oppspillspnukt mistet «Gutan» mye av brodden i angrepet, og sakte men sikkert kunne hjemmelaget overta.

Gashi i form

Ardian Gashi har vært en åpenbaring etter at han kom til Fredrikstad fra Brann i sommer, og i dag viste den lille midtbaneterrieren igjen hva som bor i han.

Gashi hadde allerede hatt et par halvgode skuddforsøk, men tre minutter før pause traff 26-åringen godt nok.

Tarik Elyounoussi skjøt fart fra venstre og innover i banen. Unggutten løftet blikket, og fant Kasey Wehrman ute til høyre. Australeren la tilbake til Gashi, som fra 25 meter fyrte av. Skuddet var ikke velplassert, men såpass hardt at det overlistet Knut Borch i Tromsømålet.

Dette var Gashis tredje mål på fire kamper i FFK-drakta.

Dominerte

Tromsø-trener Steinar Nilsen var tydelig misfornøyd med det laget presterte de første 45, men den eventuelle tordentalen i garderoben så ut til å ha vært for døve ører. Fredrisktad fortsatte der de slapp, og kjørte til tider over gjestene.

– Vi gjør en OK kamp, og føler at vi har muligheter for poeng. Dessverre er ikke alle på nett fra start. Det irriterer meg. Vi planlegger en kamp en hel uke, og flere av spillerne gjør ikke det vi har blitt enige om, sa en irritert Steinar Nilsen.

Men tross det spillemessige overtaket slet de rødhvite med å skape store farligheter foran Borch. Spesielt slet Gardar Jóhansson i lufta mot Tromsøs hodesterke stopperpar Steen-Reginiussen. Derimot gikk det bedre da islendingen fikk ballen i beina da timen var spilt.

Jóhansson fikk ballen ute til venstre, og utfordret borteforsvaret. Spissen løftet blikket og slo over til en umarkert Ramberg på lengste. Veteranen la ballen rolig inn i feltet på direkten, og der ventet Tarik Elyounoussi, som bare kunne sette foten fram og doble ledelsen.

Seieren aldri truet

Tromsø skapte lite gjennom hele kampen, men Douglas Sequeira kunne skapt spenning da han headet centimetre utenfor snaue ti minutter før slutt.

Bovar Karim reduserte med sitt første Tromsø-mål i kampens siste ordinære spilleminutt, men det ventede stormløpet kom aldri.

I stedet var Fredrikstad nærmere 3-1 enn TIL var utlikning, men avslutninga fra Ramberg alene med Borch endte i stanga.Likevel holdt det til tre poeng for den regjerende cupmesteren, som er uten tap de siste seks, og nå virkelig kan begynne å se oppover på tabellen. Men trener Anders Grönhagen var ikke bare fornøyd etter seieren.

– Vi gjør ingen spesielt god kamp i dag, men er selvsagt glad for de tre poengene. Mot Hammarby i UEFA-cupen torsdag må vi opp et par hakk for å klare avansement, sa svensken.

SKADET: Tromsø mistet mye da kaptein Sigurd Rushfeldt måtte forlate banen med det som trolig var en hjernerystelse, etter et ublidt møte med en av målstengene på Fredrikstad stadion.