- Tarik klar for Hoffenheim

Søderlund blir trolig RBKs erstatter.

TIL OG FRA RBK: Alexander Søderlund  (t.v.) er på vei til Rosenborg der han erstatter Tarik Elyounoussi som skal være klar for Hoffenheim i Bundesliga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TIL OG FRA RBK: Alexander Søderlund (t.v.) er på vei til Rosenborg der han erstatter Tarik Elyounoussi som skal være klar for Hoffenheim i Bundesliga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den norske eksporten av fotballspillere til Tyskland fortsetter.

Rosenborgs Tarik Elyounoussi er på vei til bundesligaklubben Hoffenheim, melder Adressa.no og TV 2.

Ifølge begge medier blir Haugesund-spiss Alexander Søderlund presentert som Tarik-erstatter i Rosenborg seinere i dag.

Elyounoussi kom til Rosenborg fra Fredrikstad i august i fjor.

Elyounoussi grep sjansen til å prøve profflivet på nytt da den kom. Han hadde fra før et mindre vellykket opphold i Heerenveen og nederlandsk fotball.

- Det er ikke sikkert jeg hadde fått denne muligheten igjen. Jeg hadde ingen planer om å dra allerede nå, men ting skjedde fort. Nå får jeg muligheten til å spille i det jeg mener er verdens beste liga for øyeblikket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Elyounoussi til RBK.no.

Hoffenheim berget plassen i 1. Bundesliga etter kvalifisering mot Kaiserslautern, som nylig sikret seg Ruben Yttergård Jenssen fra Tromsø.

Søderlund ble koblet til Molde sist uke, men avviste selv Dagbladets opplysninger om at han allerede var klar for klubben. Nå skal det bare være formaliteter unna at han er klar for Rosenborg.