I SPANIA: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder seg til lørdagens kamp mot Kroatia i EM-kvalifiseringen. Forberedelsene finner sted i Marbella i Spania. Tom Høgli i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I SPANIA: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder seg til lørdagens kamp mot Kroatia i EM-kvalifiseringen. Forberedelsene finner sted i Marbella i Spania. Tom Høgli i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Tarik og lagkompisene falt om som fluer: - Det var fryktelig

Måtte legge om rutinene.

MARBELLA (Dagbladet): Tarik Elyounoussi (27) har lagt bak seg en blandet sesong i Hoffenheim. Klubben ligger på 7. plass i Bundesliga, og jakter på en plassering blant de seks beste: Dét gir spill i Europa League.

Nå forbereder Tarik seg til landskampen mot Kroatia I EM-kvalifiseringen lørdag. Han er spent på Norges form, men sier at det handler om «å være offensiv i hodet».

Like lett var det ikke i februar. Da falt Tarik og lagkameratene i Hoffenheim om som fluer.

- Det var helt fryktelig. Treneren var også syk. Det var et eller annet som gikk i gruppa. Det startet hos en spiller, og så smittet det over. Selv hadde jeg oppkast og var veldig sliten og slapp. Andre ble forkjølet, forteller Tarik på treningsleiren i spanske Marbella.

Forholdsregler Han fortsetter:

- Vi måtte ta våre forholdsregler. Vi fikk ikke lov til å håndhilse på hverandre. Vi pleide også å spise nøtter etter lunsj. Men de ble borte, fordi folk tok oppi den samme skåla. Det var sånne ting vi måtte ta hensyn til.

- Det toppet seg i slutten av februar. Det var sånn at vi spurte oss: «Hvem blir den neste?» Jeg var redd for at det skulle bli min tur. Så ble det selvfølgelig det. Jeg var borte i nesten en uke.

- Etterpå fikk jeg en overbelastning/strekk. Jeg har aldri hatt strekk i hele mitt liv. Det gjorde at jeg var borte i tre-fire kamper. Men sånn er det - det går opp og ned. Nå har jeg lyst til å bidra framover, og sørge for en sluttsesong som gir plass i Europa League.

Få sjanser Men først handler det om Kroatia i EM-kvalifiseringen. Vertslandet for lørdagens kamp leder gruppe H og har ti poeng. Så følger Italia (ti poeng) og Norge (ni poeng). Tarik er blant dem vi må stole på i Zagreb med tanke på scoringer. Nordmannen har fire nettkjenninger for Hoffenheim.

Han sier:

- Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å få så mange sjanser. De mulighetene vi eventuelt får, kommer på dødballer eller kontringer. Men vil vi mer enn Kroatia er jeg overbevist om at vi kommer til å score mål.

- Råtips: Hvordan ender kampen?

- Forhåpentligvis med 1-0-seier til oss.

FULLT FOKUS:  Per-Mathias Høgmo instruerer troppen i Marbella. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
FULLT FOKUS: Per-Mathias Høgmo instruerer troppen i Marbella. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer