Norge - Tsjekkia, klokka 20.45 lørdag

Tarik om rystelsen i gamleklubben: - Har gått over til at det er trist

Med en av de flotteste stadionene i Norge befinner Fredrikstad seg på bunnen av 1. divisjon. Hvis laget ikke begynner å vinne, kan fiaskoen bli fullkommen. 

AKROBATIKK: Olympiakos-spilller Tarik Elyounoussi forbereder kampen i VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag. Her fra et spektakulær øyeblikk på Bislett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKROBATIKK: Olympiakos-spilller Tarik Elyounoussi forbereder kampen i VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag. Her fra et spektakulær øyeblikk på Bislett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

BISLETT (Dagbladet): Han har akkurat blitt seriemester med Olympiakos i Hellas. Men det som skjer med gamleklubben Fredrikstad river og sliter i Tarik Elyounoussi.

- Det er helt vanvittig, sier 29-åringen og tenker på den flotte stadion med en kapasitet på 13 000 tilskuere.

Her - i den stolte fotballbyen Fredrikstad - spilles det ikke lenger kamper i Eliteserien. De andre topplagene elsket å komme hit på grunn av den spesielle atmosfæren. Situasjonen har utviklet seg fra vondt til verre: Laget ligger i dag helt sist i 1. divisjon.

Hvis Fredrikstad ikke begynner å vinne, kan det ende med en fiasko det er vanskelig å sette ord på. Men Tarik gjør et forsøk, selv i forberedelsene til VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag.

NEDE FOR TELLING: Ikke mye slår Fredrikstad stadion på en praktfull ettermiddag eller kveld. Men i år har publikum ikke hatt noe som helst å juble for.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NEDE FOR TELLING: Ikke mye slår Fredrikstad stadion på en praktfull ettermiddag eller kveld. Men i år har publikum ikke hatt noe som helst å juble for.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Det har gått over til at det er trist. Jeg håper at noe skjer snart. Gutta er blottet for selvtillit, sier han.

Gullsesong

Tarik Elyounoussi er tilbake i Norge etter en gullsesong med Olympiakos i Aten. Under landslagets trening på Bislett er formen intakt, han forsøker seg med spektakulære spark.

Ikke vet vi hvilke summer som tikker inn på kontoen hver måned. Han bor i en fotballgal by. Sola skinner året rundt. Og det er mulig å velte seg i et svømmebasseng mellom slagene.

Men likevel:

Angrepsspilleren glemmer ikke gamleklubben. Det var Fredrikstad som ga ham muligheten til å komme ut i verden. Først Heerenveen, så Hoffenheim – og nå den greske giganten Olympiakos.

- Alle som kjenner meg vet at Fredrikstad er mitt hjerte nær. Jeg har lyst til å spille der igjen. Men helst ikke i 1. divisjon. Jeg har større ambisjoner enn som så.

Langer ut

Blant supporterne i byen fortoner situasjonen seg som et «helvete på jord». Klubbhistorien viser ni seriemesterskap og elleve cupmesterskap.

I dag trenes laget av Andrea Loberto. Han er ikke i nærheten av å få sving på sakene. Fruen til klubbens rike onkel, Terje Høili (73), langer ut:

- Det får være måte på hvor mye penger som skal øses inn i et lag. De må begynne å se på hva de har av spillere. Og så må de begynne å trene litt mer, tordner Mariann Svitsem Høili (55).

Tarik var nylig på 1-1-kampen mot Arendal.

- Du ser at gutta ikke har selvtillit. De tør ingenting. Det kjennetegner et lag i motgang.

Roser supporterne

Ekstra ille er det at erkerivalen i Østfold, Sarpsborg 08, har startet sesongen helt kanon. Bare Rosenborg er bedre i Norge.

- Dette er ekstra vondt for Fredrikstad-folk. Samtidig vil jeg berømme supporterne, spesielt i den perioden som er nå, påpeker Tarik overfor Dagbladet. Han lengter tilbake til den tida da lagene skulle gjøre opp seg imellom.

I FORM: Tarik Elyounoussi har lagt bak seg en god sesong i Hellas.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I FORM: Tarik Elyounoussi har lagt bak seg en god sesong i Hellas.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper vi kan få oppleve det igjen. Mellom stadionene er det 15 kilometer. Disse kampene er noe helt spesielt.

To kamper

Tarik er mye i Fredrikstad i sommer. Men først skal Norge ut i to landskamper. Selv om landslaget ikke har en sjanse på VM-sluttspillet, forlanger trener Lars Lagerbäck framgang mot Tsjekkia. Tre dager seinere venter Sverige i privatlandskamp.

- Jeg tror det kan bli bra på sikt, sier Tarik.

For Olympiakos scoret han fire mål i serien og tre i Europa League. Ett av dem var av den praktfulle sorten.

- Til å være den første sesongen min i klubben synes jeg det har gått bra, forteller han.

- Jeg har hatt opplevelser som har vært noen av mine beste. Jeg har aldri opplevd maken til stemning som da vi spilte mot Panathinaikos hjemme.

1. divisjon
Bodø/Glimt1181223-1425
Ranheim1173115-924
Start1171325-1422
Sandnes Ulf1153315-1318
Levanger1145217-917
Mjøndalen1145221-1417
Ull/Kisa1152416-1617
Tromsdalen1143416-1615
Strømmen1143412-1415
Åsane1134415-1913
Kongsvinger1133520-2112
Florø1124511-1610
Elverum1124510-2010
Jerv1116413-179
Arendal1122711-198
Fredrikstad110569-185

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer