KLAR FOR KAMP: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder VM-kvalifisering mot San Marino torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Tarik Elyounoussi og Norge forbereder VM-kvalifisering mot San Marino torsdag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

San Marino - Norge

Tarik om sitt nye liv:
- Som en liten prins

Landslagsspilleren stortrives i Aserbajdsjan.

San Marino – Norge, klokka 20.45 torsdag

SAN MARINO (Dagbladet): Det vakte oppsikt da Tarik Elyounoussi (29) gikk fra Olympiakos til Qarabag i begynnelsen av september.

Riktignok dreier det seg om utlån i ett år. Men det er ikke hver dag en norsk landslagsspiller velger å spille fotball i Aserbajdsjan. Tvert imot er det første gang.

- So far, so good, sier Tarik når vi møter ham i San Marino.

Én måned har gått. Sammen med landslaget forbereder den tidligere Fredrikstad- og Rosenborg-profilen kampen i VM-kvalifiseringen mot San Marino i morgen. Søndag venter Nord-Irland på Ullevaal.

Kul leilighet

Elyounoussi har etablert seg i hovedstaden Baku på rask tid. Han bor i et luksuriøst kompleks.

- Jeg bor som en liten prins. Leiligheten er kul. Og jeg har alt jeg trenger i nærheten. Komplekset har treningssenter og spa. Og det er et stort shoppingsenter med mange kule butikker der.

SMIL OG LATTER: Humøret er på topp hos Tarik Elyounoussi (t.v.) og de norske spillerne i San Marino. Her fra tirsdagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SMIL OG LATTER: Humøret er på topp hos Tarik Elyounoussi (t.v.) og de norske spillerne i San Marino. Her fra tirsdagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Men først og fremst er han i Aserbajdsjan for å spille fotball. Etter hvert ble det vanskelig med spilletid i greske Olympiakos. Noe måtte gjøres.

Samtidig som Norge spilte VM-kvalifisering mot Aserbajdsjan i september, ble det kjent at Tarik var klar for Qarabag. Nyheten slo ned som en bombe.

Champions League

Og tror du at han har kommet til en bakgårdsklubb, må du virkelig tro om igjen. Laget leder serien i Aserbajdsjan. I tillegg spiller det i Champions League.

Men åpningskampen mot Chelsea ble brutal. Engelskmennene vant 6–0 på Stamford Bridge. I neste kamp tapte Qarabag 2–1 hjemme for Roma. Også Atletico Madrid er i gruppa.

- Vi fikk en leksjon mot Chelsea. Vi gjorde om på formasjonen og spilte med fem på midten. Vi hadde ikke trent på dette, og mange spillere var ikke komfortable med formasjonen. Vi kom tidlig på hæla. Det var brutalt.

Han fortsetter:

- For egen del var det første gang jeg spilte kamp i Champions League. Det var stort.

Pisket framover

Elyounoussi lot seg imponere av engasjementet til Chelsea-manager Antonio Conte. Selv om laget ledet 4–0 pisket han spillerne framover.

- Det overrasket meg at han kunne være så engasjert på den stillingen. De fleste lag legger seg bakpå. Men han jagde spillerne fram - og ville at de skulle vinne hver eneste ball og duell.

Til tross for stortapet strømmet støttemeldingene på fra fansen etterpå. Klubben kommer opprinnelig fra Agdam i Aserbajdsjan. Men på grunn av Nagorno-Karabakh-krigen har Qarabag spilt hjemmekampene i Baku siden 1993.

Bak spissen

- Jeg har fått en rolle på laget bak spissen, en såkalt 10-er. Jeg prøver å være et uromoment i mellomleddet.

- Hvordan opplever du nivået på serien?

- Jeg opplever at nivået er tøft, det er en del gode spillere der. De fleste lagene betaler bra. Og alle som møter Qarabag vil vise seg fram.

Kampene mot San Marino og Nord-Irland avrunder VM-kvalifiseringen. Norge er sjanseløs på VM-sluttspillet i Russland neste sommer.

Tyskland og Nord-Irland slåss om gruppeseieren som gir direkte VM-billett.