- Tarik sa: Vi tapte, men hadde det gøy på banen

Høgmo glad for at spillerne adopterer positiviteten hans.

SER IKKE MØRKT PÅ DET: Per-Mathias Høgmo var nesten uforskammet fornøyd etter gårsdagens kamp. Også i dag ser han etter lyspunktene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SER IKKE MØRKT PÅ DET: Per-Mathias Høgmo var nesten uforskammet fornøyd etter gårsdagens kamp. Også i dag ser han etter lyspunktene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

MARIBOR (Dagbladet): Han var storfornøyd umiddelbart etter fredagens 0-3-tap, Per-Mathias Høgmo. I formiddag møtte landslagssjefen pressen til dagen derpå-prat på spillerhotellet i Maribor i Slovenia.

Og han var fortsatt veldig tilfreds med sin premiere.

- Vi fikk mange positive svar i går som er godt å ta med seg videre. Samtidig fikk noen vekkelser på at strukturen og enkelte individuelle elementer i forsvaret må strammes opp. Det er noe vi alle vet, forteller Høgmo.

Han peker spesielt på ærgjerrigheten i mann-mot-mann-dueller defensivt — der må norske spillere enkelt sagt bli bedre til å hate å tape, ifølge 52-åringen.

- Har nådd gjennom For Norge fikk seg en real smell i Maribor. Ikke på ti år har Norge tapt en kvalifiserings- eller playoffkamp med så store sifre. Sist det skjedde, var i playoffkampen hjemme mot Spania i november 2003. Den endte også 0-3.

-Det at spillerne også var fornøyde: Tar du det som et tegn på at du har nådd gjennom med din pedagogikk?

-Ja. Jeg opplever en veldig entusiasme når det kommer til tenking. Det jeg har opplevd igjennom de siste sju-åtte åra, er at jeg har gått mer og mer i den retning (av å ha ballen mer i laget). Det er veldig utviklende for spillet individuelt og kollektivt, og det gir selvtillit, å trene og spille fotball på den måten. Og det gir resultater på sikt, sier Høgmo til Dagbladet.

- Vi gjør det ikke for stilkarakterer, vi gjør det for å kunne konkurrere mot de beste på like vilkår, sier Høgmo, som sier at det ikke bare er i uttalelser utad at han og spillerne vinkler på plussopplevelsene etter at det siste VM-håpet brast.

Tarik: - Gøy på banen - Spillergruppa er voldsomt offensiv, og de sitter med mange positive opplevelser, selv etter å ha tapt 3-0, sier Høgmo.

- Jeg kan jo nevne Tarik, som fikk gullklokka etter kampen i går kveld. Han sa da at det selvsagt var en nedtur resultatmessig, men han var glad for at det hadde vært gøy å være på banen.

MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo møtte pressen i Slovenia i formiddag. Nå går ferden hjem til Oslo og forberedelser til den siste, og nå ubetydelige, kvalikkampen mot Island på tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo møtte pressen i Slovenia i formiddag. Nå går ferden hjem til Oslo og forberedelser til den siste, og nå ubetydelige, kvalikkampen mot Island på tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer