Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarik skaffet straffe i RBK-debuten

Enkel borteseier mot Sogndal.

Sogndal - Rosenborg 0-3

To straffemål av Borek Dockal og en overtidsscoring av John Chibuike sikret Rosenborg 3-0-seier i eliteserieoppgjøret borte mot Sogndal søndag.

Gjestene fra Trondheim kunne til slutt reise hjem med full poengpott etter en kamp der lagene var best i en omgang hver. Med seieren er trønderne med for fullt i gullkampen i eliteserien.

SCORET PÅ OVERTID: John Chibuike blir gratulert av lagkameratene etter han har ført Rosenborg opp i 3-0 på overtid. 
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
SCORET PÅ OVERTID: John Chibuike blir gratulert av lagkameratene etter han har ført Rosenborg opp i 3-0 på overtid. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg stilte med nykommerne Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen fra start. Sistnevnte måtte markere seg allerede etter tre minutter da han reddet en avslutning fra Tonny Brochmann på streken.

Sogndal fortsatte å være det farligste laget. Særlig backen Taijo Tenistes svært lange innkast skapte flere problemer for det noe nykomponerte Rosenborg-mannskapet. Mål ble det dog ikke på sogningene, selv om både Brochmann og Ricardo Santos kunne fått nettsus. For RBK fikk Rade Prica den beste sjansen, men svensken sendte ballen i nettveggen.

Tarik Elyounoussi spilte en relativt anonym rolle helt til han ble felt av Sogndals keeper Kenneth Udjus med 20 minutter igjen. Borek Dockal trillet inn det første målet, og fikk sjansen til å sette inn sitt andre fra merket bare seks minutter senere. Det gjorde tsjekkeren.

I begynnelsen av annen omgang var Sogndal heldig som unngikk en tidlig baklengs da Borek Dockal fyrte løs med et direkteskudd fra skrå vinkel.

Kenneth Udjus fikk noen fingre på markkryperen nede i korthjørnet, før ballen traff i stolpen, gikk tilbake i ryggen på Sogndal-målvakten og spant ut en halvmeter foran målstreken. Gustav Valsvik fikk akkurat klarert foran beina på Jonas Svensson.

RBK fortsatte å være farlig på noen dødballer før Dockals to forløsende spark fra krittmerket ordnet en trygg ledelse. På overtid sikret innbytter Chibuike en noe flatterende tremålsseier for trønderne.

SOLEKLAR: Tarik Elyounoussi fikk en stikker av Rade Prica, pirket den forbi Kenneth Udjus og ble feid ned. Sogndal-keeperen slapp med gult kort ettersom ballen var på vei vekk fra mål.
SOLEKLAR: Tarik Elyounoussi fikk en stikker av Rade Prica, pirket den forbi Kenneth Udjus og ble feid ned. Sogndal-keeperen slapp med gult kort ettersom ballen var på vei vekk fra mål. Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media