FOTBALLVENNER: Tarik Elyounoussi sammen med den nå avdøde fotballvennen (innringet). Foto: PRIVAT
FOTBALLVENNER: Tarik Elyounoussi sammen med den nå avdøde fotballvennen (innringet). Foto: PRIVATVis mer

Tarik sørger over fotballvenn drept i Syria

Vennen vervet seg som frivillig i borgerkrigen.

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): - En av våre venner er ikke blant oss lenger, og vi er i sjokk. Vi vet ikke hva som er skjedd, sier Tarik Elyounoussi til Dagbladet.

RBK-spissen og landslagstoppscoreren fikk i går beskjed om at en av hans nære venner fra fotballmiljøet i Fredrikstad er omkommet i den syriske borgerkrigen. Vennen i 20-åra skal ha dratt til landet for å delta som frivillig i opprøret mot president Bashar al-Assad.

- Mine tanker går til familien og de nærmeste. Vi er i sorg, alle sammen, sier Elyounoussi.

Sorgmeldinger Den omkomne Fredrikstad-mannen, som har utenlandsk bakgrunn, ble drept i går, etter hva Dagbladet forstår. Han hadde har et stort kontaktnett, og mange i byen snakker om dødsfallet. På sosiale medier har en rekke personer gitt uttrykk for sin sorg.

- Dette er veldig leit. Ingen vet noe om hva som er skjedd; vi visste ingenting om dette før vi så det på Facebook, sier den avdødes klubbleder til Dagbladet.

- Vi håper i det lengste at han lever, sier han.

Det norske Utenriksdepartementet (UD) sier de har hørt om hendelsen, men kan verken bekrefte eller avkrefte dødsfallet.

- Så langt har vi ingen opplysninger, men sjekker dette fortløpende, sier UDs pressevakt Svein Michelsen til Dagbladet.

Uklare omstendigheter En rekke privatpersoner har de siste månedene reist til Syria for å delta i borgerkrigen, blant dem flere islamister. Det er ikke kjent hvorvidt den avdøde Fredrikstad-mannen tilhører et slikt miljø.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier Ubaydullah Hussain, leder for islamistgruppa Profetens Ummah, til Dagbladet.

Omstendighetene rundt dødsfallet er så langt ikke brakt på det rene.