Tarik svarer på kritikken fra Nordlie etter kvinnefotball-utspill

- Det kom litt feil ut det der.

MÅTTE SVARE FOR SEG:
Tarik Elyounoussi fikk mange spørsmål om kritikken av kvinnefotball.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
MÅTTE SVARE FOR SEG: Tarik Elyounoussi fikk mange spørsmål om kritikken av kvinnefotball. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Tarik Elyounoussi kom tidligere i dag med noen uheldige uttalelser om kvinnelandslaget i fotball, noe som fikk flere til å reagere, blant andre Tom Nordlie som mener slike holdninger er helt bak mål.

- Så sent som i går sto fotballpresidenten på tv og sa at han ville bygge opp Tarik som profil. Tarik har vært fornuftig, men det her er totalt skivebom. Han prøver å være morsom, men det blir til at han tråkker på andre, sier Nordlie til Dagbladet.

Til Dagbladet bedyrer Tarik at han aldri mente å si noe nedsettende om kvinnefotball.

- Jeg vet ikke hva som står i artikkelen engang. De som kjenner meg vet at jeg ikke sier noe dritt om jentefotballen, sier Tarik Elyounoussi til Dagbladet, og utdyper:

- Men at det er morsomt å se på, skriver jeg under på. Og jeg har sett selv at det scores fra midtbanen. Jeg synes det er veldig morsomt å se på jentefotball, men det blir helt feil å sammenlikne med herrefotball. Selv om det scores fra midtbanen også i herrefotball. Nei, det kom litt feil ut det der.

Morsomt å se på - I innslaget ble det fremstilt som at du med «morsomt» mente at det var så mange tilfeldige situasjoner at det ble en underholdningsfaktor i seg selv?

- Ja. Det er jo morsomt å se på. Det går ikke like fort som i herrefotballen, men det gjør det faktisk morsommere, for da får du med deg meste, svarer Hoffenheim-spilleren.

Tom Nordlie mente blant annet at Tarik bare kunne holde kjeft, slik som herrene har prestert i år. Det er Tarik enig i.

- Når Norge kommer til EM-finale, så er det stort. Vi her kan ikke si så mye, som ikke har kommet til sluttspill siden 2000, mens de har vært i finaler. Da skal vi ikke være så høye i hatten. Så jeg har stor respekt for det de har oppnådd.

Nordlie har misforstått - Tom Nordlie sier du er en fin fyr, som her har prøvd å være morsom — men har endt opp med å tråkke på andre?

- Da har han nok misforstått, svarer Elyounoussi, og fortsetter:

- De som kjenner meg vet at jeg ikke har noe dritt å si om jentefotballen. Jeg kjenner flere som spiller jentefotball. Jeg har en kjæreste som forhåpentlig skal spille Toppserien neste år - hun skal ut i kvalik om opprykk (kjæresten heter Hedda Vedeler journ.anm). Og så har jeg to gamle klassevenninner som spiller på det norske landslaget (Marita Skammelsrud Lund og Isabell Herlovsen). De vet nok at det der kom ut feil.

Tom Nordlie presiserte at det ikke nødvendigvis er Elyounoussi han har et problem med, men de generelle holdningene som florerer.