Tarik synes det er trist at Drillo nekter å ta avskjed med Fotball-Norge

- Han har betydd mye for meg og karrieren min.

HAR BETYDD MYE: Tarik Elyounoussi føler han har mye å takke Egil Drillo Olsen for - og synes det er synd om han ikke får sjansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HAR BETYDD MYE: Tarik Elyounoussi føler han har mye å takke Egil Drillo Olsen for - og synes det er synd om han ikke får sjansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I formidddag skrev Egil Drillo Olsen to ord i en sms til Dagbladet:

«Nei. Drillo»

Meldingen kom som svar etter at vi hadde spurt om han var villig til å la seg hylle på Ullevaal stadion, for eksempel under cupfinalen - og om han kunne tenke seg å ta farvel med de nåværende landslagsspillerne i en lukket avskjedsmiddag. Svaret var altså kort og kontant.

- Det synes jeg er litt trist, sier Tarik Elyounoussi når vi forteller ham om gamletrenerens absolutte, negative holdning til å bli hyllet.

Løftet Tarik opp som 17-åring - Vi vet at Egil er en legende i norsk fotball. Vi vil jo gjerne fått en ordentlig avskjed. Jeg skulle gjerne sett at han kom innom, så vi fikk tatt en ordentlig avskjed. Han har betydd veldig mye for norsk fotball, og personlig har han betydd veldig mye for meg. Det var først og fremst han som tok meg opp fra juniorlaget i Fredrikstad, til A-laget, da jeg satt på benken hjemme mot Brann i 2005 som 17-åring, forteller Hoffenheim-spilleren til Dagbladet.

Og det var under Drillo Elyounoussi etablerte seg som en udiskutabel brikke for Norge.

- Ja, han har gitt meg mye tillit her på landslaget. Så han har betydd veldig mye for meg og karrieren min, sier Tarik.

- Derfor synes jeg det vil være trist om han ikke fikk en skikkelig avskjedsmarkering. Synes det er litt trist, da. Men jeg håper vi ser ham innimellom. Han har en del kompetanse, og jeg både håper og tror NFF får bruk for ham i seinere anledning. Men ja - jeg skulle gjerne sett at han kom innom og hilste på. Så vi får håpe vi møter ham en dag, sier han.

- En legende Stefan Johansen fikk sin første landskamp da han spilte mot Sverige i august - tatt ut av Egil Drillo Olsen.

- Jeg er stolt over å ha spilt under ham - han er en legende i norsk fotball. Kanskje den største av dem alle. Men ønsker han ikke en markering, kan han ikke tvinges, sier Godsets midtbanesjef til Dagbladet.

- Men jeg tror han lever fint med ikke å bli hyllet. Så får han takke ja hvis han vil.

- Mange mener han fortjener statue - hva synes du?

- Ja, det gjør han. Han er en levende legende, og en fantastisk type, svarer Stefan Johansen.

Vi har ikke en gang spurt Drillo om han synes det er en god idé.