- Tarik tok dobbel backflip et par ganger

Golden Goal guttas siste fotballstunt er YouTube-hit.

(Dagbladet): TV2-programmet Golden Goals elektrosjokkfotball gikk verden rundt. Nå sprer også et annet klipp fra serien - «Funball» - seg som ild i tørt gress på verdensveven.

Klippet der programlederne Johan Golden og Henrik Elvestad utfordrer østfoldrivalene Sarpsborg 08 og Fredrikstad til duell blir omtalt hos Daily Mirror, Metro og Yahoo!. På YouTube har det seks minutter lange klippet blitt vist over 300 000 ganger siden det ble lastet opp i desember.

- Selv om du hater sporten og bobler er det store muligheter for at du vil sette pris på tegneseriekvalitetene til boblefotball, skriver Yahoos blogger Brook Peck på bloggen Dirty Tackle.

Kroppskontakt Lagene har seks utespillere samt en keeper hver. Alle må ha en opplåsbar plastikkboble over hode og overkropp. Bortsett fra det er reglene enkle: Det er ingen regler.

- I dag skal dere få lov til å ha kroppskontakt. I dag er det bare å kjøre på, sier dommer Ole Hermann Borgan i innslaget.

- Hvor hardt kan vi egentlig få lov til å smelle til?, spør Elvestad.

- Kjør på, smiler dommeren.

Dobbel backflip Og kjøre på, det gjør de. Det går nemlig (tidvis) hardt for seg i videoen.

- Tarik (Elyonoussi) gikk skikkelig på trynet et par ganger. En gang tok han vel nesten en dobbel backflip, ler tidligere Sarpsborg-spiller Jo Nymo Matland da Dagbladet slår på tråden.

- Sarpsborg-supporterne jublet for øvrig godt da Tarik gikk i bakken, humrer han.

- Gjorde det vondt?

- Tja, ikke vondt. Men en ble jo litt svimmel. Jeg tror det var verre for de som er litt høyere enn meg, de kjente det nok litt mer i nakken. Men det var langt artigere å se på enn å spille selv, en så ikke så mye av hva som foregikk når en var inni der, sier Nymo Matland som nå spiller i Aalesund.

- Hva tenker du om at så mange har sett klippet?

- Det er jo litt spesielt, men artig. Det var en gøy opplevelse, sier Matland.

Fredrikstad vant for øvrig kampen 2-1. Johan Golden scoret matchvinnermålet fra straffemerket etter at dommeren ga FFK et litt billig straffespark.

HARDT FOR SEG: Her blir programleder Henrik Elvestad sendt rett i bakken av FFK-keeper Jon Masalin. Foto: Golden Goal / Rubicon TV
HARDT FOR SEG: Her blir programleder Henrik Elvestad sendt rett i bakken av FFK-keeper Jon Masalin. Foto: Golden Goal / Rubicon TV Vis mer