TELLER NED: Tarik Elyounoussi og Norge er på plass i Slovenia. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
TELLER NED: Tarik Elyounoussi og Norge er på plass i Slovenia. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

Tarik-video tok helt av

- Mange hadde kanskje inntrykk av at jeg var mett på suksess og penger. Men så var det jeg som gikk foran og viste hvordan det skulle gjøres.

  • Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

LJUBLJANA (Dagbladet): En småskadet Tarik Elyounoussi (30) forbereder landskampen mot Slovenia fredag. Søndag ble han seriemester med AIK i Sverige etter 1-0 over Kalmar. Men det ble ikke mye tid til feiring. Allerede mandag var han på plass i den slovenske hovedstaden Ljubljana.

Elyounoussi har utviklet seg til å bli en helt i Stockholms-klubben. Ikke bare scoret han åtte seriemål. En video fra kampen mot Sundsvall 4. november tok helt av. AIK kunne vunnet gullet, men klarte bare 0-0 - noe som ikke var nok.

Sluttminuttene foran 50 000 tilskuere på Friends Arena var frustrerende. TV-bildene viser en Elyounoussi som jobber som en villmann for å få tak i ballen. Innsatsen han legger til grunn, får fansen til å hylle ham. Det er en oppofrelse som går rett inn i sjel og hjerte.

Tilbakemeldinger

Nordmannen - som har en fortid i blant annet Rosenborg, Hoffenheim og Olympiakos - har fått mange tilbakemeldinger. Og det som skjedde er ikke tilfeldig.

- Det var en periode av kampen der gutta var veldig slitne. Hadde vi vunnet, ville vi blitt seriemester. Så vi pushet på for å score mål. Men ballen ville ikke inn, forteller Elyounoussi.

- Jeg prøvde å bidra med litt energi. Og det klarte jeg så til de grader. Det ble en energiboost ut av det. Men uheldigvis klarte vi ikke å score mål.

- At videoen av deg ble lagt ut på sosiale medier, var kanskje ikke det verste som kunne skje?

- Det ble ikke mål av det, men mange syntes det var deilig å se på. Mange hadde kanskje inntrykk av at jeg var mett på suksess og penger. At jeg kom tilbake til Skandinavia for å slappe av. Men så var det jeg som gikk foran og viste hvordan det skulle gjøres. Jeg tror jeg har fått en høy status hos AIK-fansen.

Rett hjem

Måten Elyounoussi løp på mot Sundsvall, er noe som også går rett hjem hos landslagstrener Lars Lagerbäck. Videoen kan brukes som en «lærebok» for hvordan han vil at angrepsspillerne skal opptre som første forsvarer.

Serieinnspurten i Sverige har gjort at Elyounoussi har pådratt seg en sliten muskel i det høyre beinet. Men han setter alle kluter til for å rekke Slovenia-kampen fredag og møtet med Kypros mandag. Både Norge og Bulgaria har ni poeng i Nations League-gruppa og slåss om gruppeseieren.

- Jeg har sett ham i flere kamper, sier Lagerbäck om Elyounoussi.

- Og jeg bedømmer ham som en av de beste spillerne i AIK. De jeg snakker med i fotballkretser har stor respekt for Tarik. Det er ikke bare det at han har løpskapasitet. Han er også en av våre smarteste spillere i spillet uten ball. Han er veldig intelligent.

Om de to siste kampene i Nations League sier Elyounoussi:

- Jeg tenker at vi har en vanvittig kul mulighet. Vinner vi gruppa, er vi i semifinalen i Nations League. Vi har satt oss i en god posisjon. Sakte, men sikkert er vi blitt bedre.

Tabell
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61