Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarik vurderer framtida i Heerenveen

- Det kan ikke fortsette slik.

VIL SPILLE: Tarik Elyounoussi sliter med å få spilletid i nederlandske Heerenveen. Han er åpen for en retur til Tippeligaen for å få spille på øverste nivå. Foto: Koen van Weel, EPA/Scanpix
VIL SPILLE: Tarik Elyounoussi sliter med å få spilletid i nederlandske Heerenveen. Han er åpen for en retur til Tippeligaen for å få spille på øverste nivå. Foto: Koen van Weel, EPA/Scanpix Vis mer

|||Tarik Elyounoussi (21) slipper ikke til på laget i Heerenveen. — Det kan ikke fortsette slik, sier et av de største talentene i norsk fotball.

Lørdag ettermiddag satt Tarik foran TV-en i Nederland og så at Norge slo Sør-Afrika 1-0 i treningskampen på Ullevaal. Det var ikke slik den tidligere Fredrikstad-spissen så for seg at karrieren skulle være på dette tidspunktet.

Én ting er A-landslaget. Noe annet er situasjonen i Heerenveen, som ligger på 15. plass i toppdivisjonen i Nederland.

Siden han kom til klubben i fjor, har Tarik fått minimalt med spilletid. Han sitter ikke engang på benken. Og begynner å bli mektig lei.

Har favoritter
— Jeg er en person som er full av energi. Jeg har lyst til å vise meg fram. Nå får jeg bare spille på andrelaget. Det er ikke veldig
morsomt i forhold til ambisjonene. Jeg har mistet spillegleden, sier Tarik til Dagbladet.

Han gikk fra Fredrikstad til Heerenveen sommeren 2008. I Norge var det kraftfulle superlativer som haglet rundt unggutten. Han
representerte framtida til norsk fotball. Det gjør han naturligvis fortsatt. Men akkurat nå føles det litt tungt.

— Noe av problemet er at jeg synes det har gått bra på trening og på kampene til andrelaget. Men treneren har sine favoritter. Og disse får spille hele tida.

Panikk
Tarik Elyounoussi håpet at det skulle gå lettere da Trond Sollied fikk sparken som trener i slutten av august. Inn kom Jan de Jonge (46)
på midlertidig basis.

Men lager sliter i Æresdivisjonen. De har bare vunnet én av de siste seks kampene. Serieleder Twente ligger allerede 15 poeng foran når åtte runder er spilt.

— Jeg har inntrykk av at det er litt panikk i klubben, sier Tarik.

— Vi hadde en god sesong i fjor, men nå ser det verre ut. Treneren tør ikke å eksperimentere med unge spillere.

Tarik har fire år igjen av kontrakten med Heerenveen, men utelukker ingenting. Overgangsvinduet — perioden for når klubbene kan kjøpe og selge spillere — åpner igjen i januar.

— Avviser du en retur til Norge og Tippeligaen?

— Nei. For meg handler dette om at jeg vil spille fotball på øverste nivå.

— Hva vil du si til andre unggutter som ønsker seg til utlandet?

— Jeg har erfart mye. Skal jeg prestere best mulig må jeg har trygghet rundt meg — familie og venner.

— Hva med Heerenveens andre nordmann, Christian Grindheim? Har dere god kontakt?

— Absolutt. Men nå har han fått kjæresten ned hit. Da har han ikke så mye tid til meg, sier Tarik og smiler.

Tøft
Da Dagbladet snakket med Grindheim etter landskampen mot Sør-Afrika på lørdag, sa han:

— Tarik har det tøft. Det sier seg selv at denne situasjonen ikke kan fortsette. Kanskje har han best av å finne seg en annen klubb.

Dagbladet forstår det slik at Fredrikstad var i kontakt med Heerenveen i sommer. Da var svaret at klubben vil satse på Tarik.

— Selvtilliten har fått en knekk. Men jeg får bare stå på videre og ta sjansene jeg får, sier Tarik Elyounoussi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling