TIL NORGE:  Tarik Elyounoussi og lagkameratene i Hoffenheim. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL NORGE: Tarik Elyounoussi og lagkameratene i Hoffenheim. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tariks Bundesliga-lag skal trene på Lillestrøm: - Jeg har advart dem

- Det er ganske dyrt i Norge.

LILLESTRØM (Dagbladet): Den tyske Bundesliga-klubben Hoffenheim har lagt forberedelsene til neste sesong til Lillestrøm. Fra 20. til 29. juli skal Tarik Elyounoussi (27) og lagkameratene bo på Losby Gods, og benytte seg av fasilitetene til Lillestrøm Sportskubb.

- Jeg ble litt overrasket da jeg hørte det. Norge er ikke det første landet du tenker på i en sånn sammenheng, sier Tarik, som har 39 landskamper og ni mål.

Øterrike og Sveits Hoffenheim kom på 8. plass i Bundesliga denne sesongen. For klubber i den tyske toppserien er det ikke uvanlig å dra til alpelandsbyer i Østerike og Sveits under sesongoppkjøringen. Det klassiske bildet er en tysk jernmann som pisker spillerne ved å sende dem ut på lange løpe- og sykkelturer mellom bakker og berg.

Slik er det altså ikke i Hoffenheim.

- Jeg har fått en del spørsmål fra lagkameratene mine. Jeg har advart dem, og sagt at de må begynne å spare penger. Det er ganske dyrt i Norge, forteller Tarik med et smil.

- Men snakker vi ikke om Bundesliga-spillere som har til salt på maten?

- Jo, men det er uvant for fysioterapeuter og sånn. Det er billigere andre steder. Men de gleder seg. Mange er glade i Norge.

Nye ting Tarik vet ikke hvorfor Hoffenheim drar til Lillestrøm, men sier:

- Det er en klubb som har lyst til å prøve nye ting. Tidligere har vi vært i India og Sør-Afrika. Men det blir kult, jeg gleder meg.

Hoffenheim skal blant annet møte Leeds i treningskamp under norgesbesøket.

Trolig har klubbens sportssjef - Alexander Rosen - hatt en avgjørende rolle. Han spilte for Follo i perioden 2006/2007.

Tarik opplyser at han har to år igjen av kontrakten. Mandag fikk han spilletid mot Sverige. Han er uaktuell i EM-kvaliken mot Aserbajdsjan fredag. Årsak: Gule kort.