Hyllet avdøde Lennart Johansson (89)

Tariks hyllest: - Heldig som fikk møte ham

Hyllet AIK-helten Lennart Johansson, som gikk bort tirsdag 89 år gammel.

FLOTT GEST: - Jeg var heldig og fikk møtt ham i fjor, sier Tarik Elyounoussi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLOTT GEST: - Jeg var heldig og fikk møtt ham i fjor, sier Tarik Elyounoussi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tarik Elyounoussi (31) er toppscorer i den svenske serien med ni mål på tolv kamper, og bidro i fjor til at AIK tok sitt første Allsvenskan-trofé på ni år.

Den hardtarbeidende spissen havnet også på scoringslista mot Romania i går da han kjempet inn 1-0 i andre omgang.

AIK-spilleren feiret ved å dra opp drakta. På trøya under hadde han skrevet «RIP Lennart», med henvisning til avdøde Lennart Johansson.

- Det er en hyllest til Lennart som har betydd veldig mye for fotballen i Sverige og generelt i Europa, både på og utenfor fotballbanen, forklarte Tarik overfor Eurosport etter kampen.

Saken fortsetter under videoen.

ROTET DET BORT: Norge lå an til å ta tre poeng på Ullevaal Stadion, men det endte 2-2 mot Romania. Joshua King mener at Norge var for snille med motstanderen. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Heldig som fikk møte ham

Johansson sovnet stille inn tirsdag etter kort tids sykeleie. Han ble 89 år.

Svensken var president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra 1990 til 2007. Han hadde også visepresidentverv i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- Jeg var heldig og fikk møtt ham i fjor, og var heldig og fikk pokalen hans da vi vant serien. Så det var rett og slett en hyllest til en AIK-legende og det svenske folk, sier Tarik til Eurosport.

Johansson hadde også lederverv i AIK, og det var han som bar ut pokalen, kalt Lennart Johanssons pokal, da de ble svenske seriemestre i fjor.

- Sto alltid bak oss

Lars Lagerbäck snakket også om landsmannen i forkant av Romania-kampen.

- Først og fremst var dette veldig trist, for jeg har lært å kjenne han ganske så godt. Vi har fortsatt å treffes gjennom åra i ulike sammenhenger, til og med privat, sa Lagerbäck onsdag, ifølge NTB.

- Jeg har vanskelig for å se noen som har betydd mer, i hvert fall fra en svensk horisont. Han var en fantastisk president i Sveriges Fotballforbund. Han ga oss alltid støtte og sto alltid bak oss, fortsatte den norske landslagssjefen.

Johansson blir gjerne omtalt som «faren til Champions League», da det var han som innførte dagens mesterligaformat.

Kåret til årets spiller

Tarik er for tida brennhet i Sverige, og den hardtarbeidende spissen ble nylig kåret til årets spiller.

Målet mot Romania var typisk Tarik.

Joshua King var sterk i duell med flere motspillere, og spilte ballen videre til Martin Ødegaard. 20-åringens skudd ble blokkert, men ballen trillet videre mot mål. Tarik var først på ballen i kamp mot en motspiller.

- Man må liksom prøve å gjøre best mulig jobb, og jeg er jo en som springer på alt som er, så det var et slikt mål. Men jeg må ærlig innrømme at det kjennes ikke godt nå, det gjør ikke det, sa Tarik etter 2-2-kampen.

Norge mistet to poeng etter at Romania utliknet to minutter på overtid.

Selv om Norge bare står med to poeng på tre kamper i EM-kvaliken, er Egil «Drillo» Olsen optimistisk.

Les hvorfor i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer