Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Tsjekkia lørdag kl. 20.45

Tariks klubb knyttet til storbråk: - Jeg må ha vært i dusjen

Seriemester etter en glohet sesong i Hellas. Nordmannen registrerte ikke håndgemeng i spillertunnelen. 

SPENSTIG: Tarik Elyounoussi var i det lekne hjørnet da landslaget trente på Bislett tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPENSTIG: Tarik Elyounoussi var i det lekne hjørnet da landslaget trente på Bislett tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): Tarik Elyounoussi (29) er på plass i Norge etter at han ble seriemester med den greske klubben Olympiakos. Lørdag venter VM-kvalifisering mot Tsjekkia. Tre dager seinere spiller laget privatlandskamp mot Sverige.

- Det var en spennende slutt. Men vi dro det i land, forteller Tarik om det som skjedde i Hellas. PAOK og Panathinaikos fulgte henholdsvis seks og ti poeng bak, men det var ikke isolert sett dette som gjorde sesongavslutningen så spennende.

Vi tar det første først.

Tilskuerbråk

I april spilte Olympiakos semifinale i cupen mot AEK Athen. Det endte med tilskuerbråk. Olympiakos fikk opprinnelig 1,5 millioner kroner i bot, i tillegg til at laget måtte spille fire hjemmekamper for tomme tribuner.

Den avgjørelsen ble anket av serietoer PAOK, i håp om at Olympiakos i stedet skulle bli trukket seks poeng. I så fall hadde de vunnet seriegull på innbyrdes oppgjør. Men anken ble avvist, og Olympiakos kunne feire gullet.

SER FRMOVER: Tarik Elyounoussi  har tro på at landslaget kan snu den dårlige trenden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SER FRMOVER: Tarik Elyounoussi  har tro på at landslaget kan snu den dårlige trenden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde bare ett fokus da denne saken dukket opp. Det var å vinne de resterende kampene. Og det klarte vi, forteller Tarik.

Men så dukket det opp en ny sak. Olympiakos risikerer å starte neste sesong med seks minuspoeng. Det skyldes at det igjen er åpnet en disiplinærsak mot klubben.

Til fysisk angrep?

I hjemmekampen mot Platanias 1. april - som Olympiakos vant 2-1 - skal spillerne til Olympiakos ha gått til fysisk angrep på gjestene i spillertunnelen. Ifølge NTB skjedde dette angivelig på vei inn til garderoben i pausen. Platanias ledet på dette tidspunktet 1-0, men Olympiakos klarte å snu kampen.

Tarik Elyounoussi bekrefter at han var i troppen. Men ifølge offisielle statistikker fikk han ikke spilletid.

- Var du blant dem som var innblandet i håndgemeng?

- Overhodet ikke, svarer han når Dagbladet møter ham på landslagets hotell i Sandvika utenfor Oslo. Om det angivelige rabalderet sier han:

- Det er helt ukjent for meg. Jeg så ingenting. Jeg må ha vært i dusjen eller utenfor stadion.

Tarik utdyper:

LEVERER: Tarik Elyounoussi er fornøyd med sesongen i Olympiakos. Foto: NTB scanpix
LEVERER: Tarik Elyounoussi er fornøyd med sesongen i Olympiakos. Foto: NTB scanpix Vis mer

- I Hellas er det stor rivalisering. Vi hadde 13 poengs forsprang eller noe sånt. Så ble det seks mot slutten. PAOK så kanskje en mulighet til å nærme seg. Det hender at noen prøver seg. Treneren sa bare at vi må vinne de siste kampene og ha fokus. Det klarte vi heldigvis.

- Opplever du det som en kaotisk serie?

- Det er litt mer engasjerte mennesker i Hellas, sånn fotballmessig. Det regnet jeg også med på forhånd. Det eneste vi kan gjøre er å ha fokus - trene og vinne kamper.

Stortrives

Tarik Elyounoussi forteller at han stortrives i den greske hovedstaden.

- Det er et fantastisk vær og god mat, sier han med et smil. I serien er han bokført med fire mål. I Europa League scoret han tre ganger og la opp til ett.

29-åringen begynner å få en svært god CV. Han har spilt i Fredrikstad, Heerenveen, Rosenborg og Hoffenheim. Men ingenting slår lidenskapen på de greske tribuner.

- Oppgjørene mot Panathinaikos, AEK Athen og PAOK betyr mest. Hjemmekampen mot Panathinaikos - jeg har aldri opplevd maken. Det er helt annerledes. Derfor synes jeg det er moro, forteller Tarik.

- Hvordan ser du på de to neste kampene med landslaget?

- Resultatene har ikke vært gode nok. Men jeg gleder meg. Vi må bli mer trygge på oss selv, og lære det nye systemet til Lars (Lagerbäck). Jeg tror det blir bra på sikt.

Hele Norges coronakart