DRAR UT PÅ EVENTYR: Tarik Elyounoussi og Norge slo Aserbajdsjan 2-0. Etter kampen fikk Tarik endelig bekreftet han skal spille for Qarabag i Aserbajdsjan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DRAR UT PÅ EVENTYR: Tarik Elyounoussi og Norge slo Aserbajdsjan 2-0. Etter kampen fikk Tarik endelig bekreftet han skal spille for Qarabag i Aserbajdsjan. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

VM-kvalifisering: Norge - Aserbajdsjan

Tariks sjokkovergang: - De ønsket meg velkommen før kampen. Det var spesielt

Klar for Qarabag i Aserbajdsjan.

Norge - Aserbajdsjan 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Tarik Elyounoussi skal spille for Qarabag i Aserbajdsjan. Han blir lånt ut fra Olympiakos i Hellas.

Overgangen ble kjent fredag kveld, midt under 2-0-seieren over Aserbajdsjan på Ullevaal.

Tarik spilte 17 minutter av kampen. Da han kom innpå, visste han ikke om låneavtalen ville gå i boks. Det var først da han sjekket telefonen etterpå at han hadde fått en tekstmelding fra agenten: «Alle formaliteter er i boks.»

- Vi har vært i forhandlinger en god stund. Jeg var litt usikker på om det skulle ordne seg, forteller Tarik.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Nyheten slo ned som lyn fra klar himmel, midt under Aserbajdsjan-kampen.

- Alt var klart før kampen, bortsett fra noen småting. Men det var tydelig at spillerne til Aserbajdsjan visste at jeg skulle komme. Før kampen ønsket de meg velkommen. Det var litt spesielt.

Tarik fortsetter:

- Den ene sa til og med «God bless». Jeg sa bare takk, men var fortsatt usikker. Jeg regnet imidlertid med at det skulle gå i orden.

Tarik har slitt med spilletida i Olympiakos. Derfor synes han at han har kommet fram til en god løsning. I likhet med Olympiakos skal Qarabag ut i Champions League. Laget møter Chelsea, Roma og Atletico Madrid.

- Det blir spennende med et nytt land og en ny kultur. Det er en fin by. Det blir spennende, ikke minst med Champions League. Det har vært en drøm fra tidlig alder, forteller han.

Etter kampen, da han sjekket telefonen og hadde fått et endelig klarsignal, ble han mer snakkesalig overfor folk som gratulerte.

- Jeg har fått mange hilsner, forteller han.

- Jeg har snakket med folk. Etter det jeg har hørt er det en veldreven klubb. Byen er fin, og det er veldig hyggelige mennesker der.

Landslaget til Aserbajdsjan har mange spillere fra Qarabag. Etter kampen ble det fleipet med at Tarik bare kunne sette seg på flyet med dem. Men først venter Tyskland i Stuttgart mandag.

Seieren over Aserbajdsjan var den første trepoengeren under Lars Lagerbäck.

Gruppe C
Tyskland770029-221
Nord-Irland751114-216
Tsjekkia723210-79
Norge72148-107
Aserbajdsjan72143-117
San Marino70071-330