- UMULIG: Tarjei Bø tror det er komplett umulig å overgå Ole Einar Bjørndalens ellevilt sterke merittliste. Foto: Pål Marius Tingve
- UMULIG: Tarjei Bø tror det er komplett umulig å overgå Ole Einar Bjørndalens ellevilt sterke merittliste. Foto: Pål Marius TingveVis mer

Tarjei Bø: - Umulig å overgå Bjørndalens meritter

Svendsen har ingen planer om å prøve.

Følg dagens mix-stafett under VM i skiskyting her fra kl. 17.30!

VLACHOVICE (Dagbladet): I dag starter årets VM i skiskyting med den relativt ferske øvelsen mix-stafett på programmet.

Det norske laget, bestående av Synnøve Solemdal, Tora Berger, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er storfavoritter.

For de to gutta er stafetten en - bokstavelig talt - gyllen mulighet til å knappe innpå Ole Einar Bjørndalens vanvittige seiersstatistikk, men det bruker ingen av dem mye energi på.

- Umulig
- Jeg tror det er umulig (å ta igjen Bjørndalen). Da Ole herjet som verst var han så langt foran de andre. Han var jo forut for sin tid på så mange områder, og jeg tror det er umulig å gjøre det samme nå.  Jeg tror Emil og jeg nærmest må vinne resten av løpene vi starter i om vi skal ta ham igjen, sier 24-åringen til Dagbladet.

Svendsen har ingen planer om å forsøke å ta igjen Bjørndalen.

- Alt er mulig, men jeg kommer ikke til å forsøke å gå forbi Ole på merittlista. Hvis det hadde vært et mål, måtte jeg holdt på til jeg er 40, og det har jeg ingen planer om, sier han til Dagbladet.

Øyeblikkene viktigst
Som Dagbladets tall viser, ligger Svendsen bedre an før årets mesterskap enn det Bjørndalen gjorde før mesterskapet i det året han fylte 28 år.

Men det må ikke glemmes at året var 2002 og at OL sto på programmet. Da gjorde Bjørndalen lik gjerne rent bord, og vant fire gull.

Svendsen vinner neppe fire gull i OL neste år, og han er uansett fint lite opptatt av hva folk tenker om han.

BRYR SEG IKKE OM ETTERMÆLET: Emil Hegle Svendsen (27) mener toppidrett handler om nåtid. Derfor er han fint lite opptatt av hvordan folk vil huske ham. I dag kan han vinne sitt 8. VM-gull. Foto: Pål Marius Tingve
BRYR SEG IKKE OM ETTERMÆLET: Emil Hegle Svendsen (27) mener toppidrett handler om nåtid. Derfor er han fint lite opptatt av hvordan folk vil huske ham. I dag kan han vinne sitt 8. VM-gull. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

- Det er ikke viktig for meg hvordan jeg blir husket. Det er faktisk ikke viktig for meg å bli huska i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Det viktige er det som skjer nå. Jeg går ikke og tenker på idrettsutøvere som har holdt på tidligere. For meg handler idrett om øyeblikkene som skjer nå, og ikke det som har vært, sier han.

Overrasket sportssjef
Skiskyttersportssjef Per Arne Botnan blir overrasket da Dagbladet viser ham tallene som viser at Svendsen ligger bedre an enn det Bjørndalen gjorde på samme alder.

- Det visste jeg faktisk ikke. Jeg tror uansett at det er mulig å ta igjen Ole hvis motivasjonen er der. Emil har den nødvendige kapasiteten, sier Botnan.

Herretrener  Espen Nordby Andersen tror også det meste er mulig for Svendsen, selv om trønderen bare har én seier så langt denne sesongen.

KONGEN: Ole Einar Bjørndalen er tidenes desidert beste skiskytter. Her blir han båret på gullstol av Frode Andresen (t.v.), Egil Gjelland og Halvard Hanevold etter stafettgullet under OL i Salt Lake City. Foto: Erik Johansen / Scanpix
KONGEN: Ole Einar Bjørndalen er tidenes desidert beste skiskytter. Her blir han båret på gullstol av Frode Andresen (t.v.), Egil Gjelland og Halvard Hanevold etter stafettgullet under OL i Salt Lake City. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer

- Emil imponerer meg. Jeg har jobba med laget først i år, og nå ser jeg hvor mye han legger i det. Emil er nok mer dedikert enn folk tror. Det er ikke for ingenting at han er der han er, sier Nordby Andersen til Dagbladet.