Tarjei Bø fikk 51 955 flere stemmer enn Neuner

Norsk knockout i stor skiskytterkåring.

POPULÆR: Tarjei Bø har draget på utenlandske skiskytterfans, ikke minst de tyske. I går mottok han to priser på en tilstelning i Ruhpolding: En fra trenerne, og en fra skiskytterfans. 23-åringen satte mest pris på den siste.
POPULÆR: Tarjei Bø har draget på utenlandske skiskytterfans, ikke minst de tyske. I går mottok han to priser på en tilstelning i Ruhpolding: En fra trenerne, og en fra skiskytterfans. 23-åringen satte mest pris på den siste.Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Tarjei Bø ble vraket til mixed-laget som vant gull i går, men endte likevel ikke kvelden tomhendt.

23-åringen fra Stryn mottok nemlig to priser under en skiskytterbankett på kulturhuset i Ruhpolding i går: Den ene som den beste, mannlige skiskytteren i 2011, stemt fram av trenerne.

Den andre prisen var en nyvinning av året, kalt fan award, og gikk til den mest populære utøveren blant fansen. Man måtte registere seg på nettet for å stemme, og hver person hadde fem stemmer tilgjengelig, som enten kunne gis til én og samme utøver eller spres ut over flere.

Bø rasket med seg hele 55 933 stemmer, som utgjorde 19 prosent av det totale stemmeantallet. Tyske Andrea Henkel fulgte på annenplass med 49 687 stemmer, og amerikanske Jay Hakkinen på tredjeplass med 47179 stemmer.

Emil Hegle Svendsen var nest best av de norske med sin femteplass, mens suverene Magdalena Neuner havnet på en beskjeden niendeplass med bare 3978 stemmer.

- Skal gi show tilbake
Tarjei Bø er ikke i tvil om hvilken pris han setter høyest.

- Dette betyr mye for meg, og særlig prisen fra fansen. Jeg driver på med dette for min egen skyld og for å vinne gullmedaljer, men også for fansen, så jeg kan gi dem litt show tilbake. Jeg setter stor pris på begge prisene. Forrige sesong var fantastisk for min del, og det er hyggelig å bli satt pris på, sier Bø.

KNUST AV BØ: Hun går for å være tyskernes yndling, men Magdalena Neuner ble kraftig distansert av Tarjei Bø og flere andre skiskyttere i fansens kåring. Foto:  REUTERS/Ralph Orlowski
KNUST AV BØ: Hun går for å være tyskernes yndling, men Magdalena Neuner ble kraftig distansert av Tarjei Bø og flere andre skiskyttere i fansens kåring. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer

Men med all respekt for biathlon awards 2011 - det er ikke de prisene Bø har kommet til Ruhpolding for å hente. 23-åringen tror selv han har funnet tilbake til godformen etter en blytung periode etter jul, der han endte som listefyll i ni verdenscuprenn på rad.

I morgen er det sprint, der Bø fort kan blande seg inn i gullkampen.

- Jeg hadde problemer med formen og med skytingen, men etter Kontiolahti la jeg en plan for de 20 dagene fram mot VM. Jeg har trent veldig hardt, både på treningsleiren sammen med laget og på egenhånd. Jeg er trygg på at jeg er tilbake på et godt nivå, men vet ikke om jeg er tilbake på topp. Dere får i hvert fall se en bedre versjon av Tarjei her i Ruhpolding, lover han.

- Har ikke vært meg selv
Sesongen sett under ett har ikke vært bekmørk - tross alt vant han i Hochfilzen i desember og en periode hadde han også den gule ledertrøya i verdenscupen.

- Hvis forberedelsene mine i sommer hadde vært så dårlige, ville nok desember måned også vært det. Men det var noe som skjedde i jula, jeg var syk i to uker, og etter det har jeg ikke vært meg selv. Jeg mistet mye trening, og hadde ikke sjanse til å vinne. Vi får se - kanskje er jeg tilbake nå, sier Bø.