Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Fourcade seiret i Oberhof: - En stor feil av Tarjei

Tarjei Bø glemte å gå strafferunde

Tarjei Bø lå lenge an til en topplassering, men glemte å gå strafferunden etter andre skyting – og måtte dermed snu i løypa. - Er det mulig? sukker stryningen.

SJELDEN TABBE: Tarjei Bø legger seg flat etter å ha glemt å gå en strafferunde. - Halvveis i nedoverbakken kom jeg på: «Du skal gå en strafferunde, Tarjei.» Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SJELDEN TABBE: Tarjei Bø legger seg flat etter å ha glemt å gå en strafferunde. - Halvveis i nedoverbakken kom jeg på: «Du skal gå en strafferunde, Tarjei.» Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Med Johannes Thingnes Bø hjemme i Norge, lå ansvaret på de andre norske skiskytterne under fredagens sprint i tyske Oberhof.

Det så lenge lyst ut for storebror Tarjei Bø, som traff på ni av ti skudd på sprinten i Oberhof.

Enkel matematikk tilsier da én strafferunde for den sympatiske skiskytteren fra Stryn.

Bø, som ligger på 2. plass i verdenscupen sammenlagt bak lillebror Johannes, glemte imidlertid å gå strafferunden han pådro seg på stående skyting.

Storebror Bø gikk først ut av standplass etter andre skyting, før han ble oppmerksom på forglemmelsen, snudde i løypa og gikk til slutt strafferunden.

Tarjei Bø legger ikke skjul på at tabben var en pinlig seanse.

- Halvveis i nedoverbakken kom jeg på: «Du skal gå en strafferunde, Tarjei.» «Er det mulig?» tenkte jeg. Da måtte jeg snu og gå bakken opp igjen. Jeg holdt på å krasje med fire-fem løpere, forteller Tarjei Bø til NRK.

VANT: Martin Fourcade. Foto: NTB Scanpix
VANT: Martin Fourcade. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da tenkte jeg: «Nå ser du dum ut», sukker han.

Den forglemmelsen tapte skiskytteresset over minuttet på – og fikk dermed ødelagt dagens sprint i Oberhof.

- Dagens mest uheldige, men dette var sløvt, Tarjei, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith.

- Det som begynte som en god norsk dag, ser ut til å ende i en stor nedtur, sa kommentatoren videre.

Fourcade: - En stor feil

Tarjei Bø passerte først på 2. plass etter andre skyting, før han returnerte for å gå strafferunden.

Dermed endte han til slutt hele ett minutt og 54 sekunder bak Martin Fourcade, som vant dagens verdenscuprenn.

- Det var et godt løp. Jeg utnyttet at Johannes ikke var her. Alle var toppmotiverte i dag, og vi visste alle sammen at det var en større mulighet for seier i dag som Johannes ikke var her. Jeg ønsker ham alt godt med fødselen som venter, sier vinner Martin Fourcade til NRK.

VANSKELIG: Det er ikke så lett å gå på do om man er kvinne og skiskytter. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Det var en stor feil av Tarjei, men jeg har gjort verre ting enn det, sier Fourcade om kardinaltabben signert Tarjei Bø.

Endringer i siste liten

Løypa var også lagt opp på en annen måte enn vanlig, ettersom skiskytterne måtte gå fem kilometer mellom de to skytingene. Dermed ventet en kort runde før første skyting, en lang mellom, og en kort etter den siste skytinga.

- Vi fikk vite dette under lunsjen vår i dag, så vi har ikke rukket å tenke for mye på det. Det kommer nok til å gå greit, sa Johannes Dale til NRK før rennet.

Dale har hatt en sesong over all forventning hittil denne sesongen, og var første nordmann ut med startnummer to under individuellstarten.

Tarjei Bø er for øyeblikket nummer to i verdenscupen, og med lillebror hjemme i Norge i påvente av å bli far, ligger alt til rette for at storebror kan overta verdenscupledelsen i løpet av helga.

BLIR PAPPA: Johannes Thingnes Bø blir i løpet av vinteren far for første gang. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Det er bare en viktig x-faktor. Han har slitt med sjukdom i jula, og var derfor usikker på egen form foran rennstart.

- Jeg er litt spent på formen, men jeg går på med krum nakke. Løypene passer meg vanligvis bra her, sa Tarjei Bø til NRK i forkant av løpet.

- Jeg er innstilt på å gå i kjelleren i dag, og det tror jeg at jeg må for å holde oppe trøkket, sa han videre.

Og Bø startet godt. Fullt hus på første skyting gjorde at han gikk ut i ledelsen fra standplass. Den holdt helt til Martin Fourcade kom susende. Den franske legenden gikk ut nesten 40 sekunder foran Bøs tid ut fra første skyting.

Under andre skyting kom derimot strafferunden. En bom på Tarjei Bø gjorde at det ble håpløst å konkurrere med Martin Fourcade. 25.27.2 var tida Fourcade gikk i mål på - og som ingen kunne tukte.