FOKUS PÅ OL: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har allerede rettet blikket mot OL i Sotsji. 8. februar 2014 starter gutta OL med sprint. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FOKUS PÅ OL: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har allerede rettet blikket mot OL i Sotsji. 8. februar 2014 starter gutta OL med sprint. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Tarjei Bø ler av Fourcades jakt på centimeter

- Vi tenker meter.

(Dagbladet): Den norske superduoen Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen møtte pressen i går i forbindelse med at Swix blir skiskytterlandslagets sponsor etter OL neste år.

Men det er det som skjer i Sotsji, fra sprinten 8. februar 2014 og to uker framover, Svendsen og Bø for lengst har rettet fokus mot.

Da Dagbladet ber duoen sammen sette opp fem punkter i forberedelsene til mesterskapet i Russland, svarer de slik:

- Det første er flyt i treningen. At vi slipper avbrekk underveis i oppkjøringen, sier Emil.

Bø nikker samtykkende.

- For meg er det hovedfokuset, spesielt etter sesongen som var. Jeg må holde meg frisk, og hvis jeg gjør det pleier det å gå bra. Da er det bare snakk om å få ut mitt beste i konkurransene.

Høydetilpasning
Emil fortsetter:

- Og så er det tilvenning til OL-høyden. Det blir veldig viktig ettersom stadion i Sotsji ligger så høyt som den gjør (cirka 1500 meter, red.anm.), sier trønderen.

VM-kongen fra Nove Mesto fortsetter:

- Det neste punktet blir skytingen. For min del er det viktig å få stabilisert et bra skytenivå. Skytingen fungerte ganske bra under VM, men det er viktig å få stabilisert den på på et bra nivå helt fra starten av sesongen. I år var først de siste ukene inn mot VM at jeg hadde kontroll på skytingen, sier han.

- Må ikke gå på skinner
Emil serverer også det siste, og spesielt for ham selv, kanskje mest avgjørende punktet.

- Vi må ha det gøy. Det er viktig for oss at vi har det fett isteden for at ting blir traust og kjedelig. Hvis alt går på skinner er det lett å gå lei. Man må bare ta de utfordringene som kommer, sier han.

Både Svendsen og Bø gjør i tillegg én stor endring før OL-sesongen: De flytter fra Lillehammer til Oslo.

RÅ FRANSKMANN: Martin Fourcade vant verdenscupen suverent sist sesong, men etter å ha tapt med 2,4 centimeter til Emil Hegle Svendsen på jaktstarten i VM, sa han at han skal ha den knappe seiersmarginen i bakhodet under treningen fram mot OL. Foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB Scanpix
RÅ FRANSKMANN: Martin Fourcade vant verdenscupen suverent sist sesong, men etter å ha tapt med 2,4 centimeter til Emil Hegle Svendsen på jaktstarten i VM, sa han at han skal ha den knappe seiersmarginen i bakhodet under treningen fram mot OL. Foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke tilfeldig at vi flytter begge to. Vi flytter etter hverandre på et vis. For min del har jeg bodd på Lillehammer i 12 år, så det er greit med en forandring, sier Emil.

Tenker på Fourcade
Begge to bosetter seg i Holmenkollen, der de har kort reisevei både til Nordmarka og toppidrettssenteret. Også erkerival Martin Fourcade har sagt han flytter til Oslo, men først etter OL neste år.

Og det er nettopp sist sesongs suverene vinner av verdenscupen den norske duoen har i bakhodet når de begynner oppkjøringen mot OL med treningssamling på Mallorca 2. mai.

- Fourcade  er verdens beste. Vi fikk vist han litt i VM, og det var deilig, men jevnt over var han best sist sesong. Vi kommer nok til å tenke på ham litt i sommer, sier Emil.

Etter å ha tapt mot nettopp Svendsen med 2,4 centimeter på jaktstarten i VM sa Fourcade at han skal ha den rekordlave seiersmarginen i bakhodet i treningen fram mot OL.

Akkurat det har Bø et godt svar på:

- Vi tenker ikke centimeter. Vi tenker meter, sier han og gliser.